Vydejte se do krás Vysokých Tater

Share

Vysoké Tatry se řadí mezi nejkrásnější místa, která můžete navštívit. Jedno z nejvýše položených lyžařských středisek v Evropě se nachází v Tatranské Lomnici. Nachází se zde například muzeum TANAPu (Tatranského národního parku), které seznamuje návštěvníky s charakterem tatranské přírody, její ochranou a dozvíte se i o zpřístupňování Tater návštěvníkům. Hlavní expozice je rozdělena do 4 částí: přírodovědné, historické, etnografické a části, která je zaměřena na ochranu přírody.

Kde se ubytovat?

DCK Rekrea Ostrava Vám zajistí ubytování například v Grandhotelu Praha, kde se budete cítit jako v pohádce. Hotel nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích Classic a Deluxe a z hotelového wellness je úžasný výhled na Tatry. Nedaleko Grandhotelu Praha se nachází Hotel Kukučka, který nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích Deluxe a dvoulůžkových apartmánech Deluxe. Profesionální personál Vám poskytne maximální péči a splní Vám každé přání.

Kam vyrazit na výlet

V blízkém okolí Tatranské Lomnice se nachází mnoho turistických atraktivit a na své si tak přijdou jak milovníci přírody, tak milovníci zábavy a poznání. Chodník korunami stromů Bachledka uspokojí každého – během cesty na vrchol na Vás čeká 6 zastávek, kde se zábavnou formou dozvíte více o dechberoucí přírodě a až se na vrcholu dostatečně pokocháte výhledem, můžete pro cestu z ptačí výšky zpět na zem využít 67m dlouhý tobogán. Pokud raději zůstáváte nohama na zemi a máte rádi slovenské hrady a zámky měli byste navštívit Kežmarský hrad. Kežmarský hrad je jediným úplně zachovalým hradem na Spiši. První písemná zmínka o něm pochází z roku 1463 a v současné době se zde nachází muzeum dokumentující vývoj města od jeho vzniku až do 30. let 20. století.

Read more

Local News