Vracejte se domů automaticky. Posuvné dveře jsou symbolem pohodlí i šetrnosti

Share

Automatické dveře vzbuzují podle výzkumů příjemnější, estetičtější, ale také bezpečnější pocit z času stráveného v prostoru budovy. Už dávno však nejsou jen symbolem luxusních kancelářských budov a megalomanských nákupních center a vděčně se využívají i v obytných domech.

Šetří energii a chrání před vpádem

Standardní i automatické posuvné dveře jsou moderním a bezpečným řešením již i v klasických bytovkách středního a novějšího typu. Jelikož přechod jimi téměř nevnímáme, dodávají nám pocit pohodlí a lehkosti, ale z objektivních důvodů i mnohem více.

Oproti pravidelně se kazícím mechanickým dveřím, izolují vytopené vstupní prostory, a tím šetří energie domu i jednotlivých bytů, jelikož zabraňují podchlazení stěn, a také náklady na opravy častých poruch klasických dveří. Umožňují také bezbariérovost starším a mobilním obyvatelům či jejich návštěvám a mnohem hygieničtější provoz.

Klasické nebo obloukové?

Standardní posuvné dveře jsou ekonomicky výhodné, spolehlivé, s komfortním chodem a snadnou montáží. Ať už v provedení s pohonem a pojezdovým křídlem s bočními světlíky nebo nadsvětlíkem, mají široké využití pro různé typy domů, s jednoduchou obsluhu, smart ovládáním a s rychlostí až 0,9 metru/sekundu.

Obloukové posuvné dveře spojují velkorysý vzhled s rozsáhlými funkcemi a pohodlným tichým přechodem díky velkým pojezdovým kolečkům. Mohou být zasazeny do ploché fasády nebo půlkruhového či kruhového proskleného výklenku do průměru 4 metry. Rychlost je stejná jako u standardních posuvných dveří.

Možnosti provedení

Do palety provedení automatických dveří spadá i radarový směrový snímač, nastavení podle situace a období (uzamčeno, jen na vycházení, na senzor, zimní ochranný provoz, trvalé otevření), manuálně uzamykatelná pojezdová křídla, boční světlíky, připojení na kontrolní systém budovy či umístění čistící rohože.

Silné a nedobytné

Pohon otevíravých dveří DTN 80 lze použít na dveře s rámem ze všech materiálů, jakož i dodatečné vybavení chodeb a místností. Dá se použít na všechny otestované otevíravé dveře s třídou odolnosti do RC4, zaručující odolnost vůči vloupání.

Otevíravé dveře v kombinaci s pohonem DTN 80 brání i nepříznivým povětrnostním podmínkám – silnému větru či lijáku a dokáží zajistit i bezbariérovou protipožární funkci – v kombinaci s panikovým zámkem, kováním a závěsem. Pohon zaručuje bezpečnost i vůči manuálním nabouráním – vícebodovým zámkům s elektronickým otvírákem, který se dokáže aktivovat senzorem pohybu.

Ověřený prodejce a odborný servis

Přední mezinárodní dodavatel Gretsch-Unitas má více než stoletou tradici ve výrobě a montáži okenní a dveřní techniky. Nabízí širokou paletu moderních vstupů na míru přizpůsobených požadavkům budovy. Samozřejmostí je kompetentní poradenství, odborná montáž a servis na celém území ČR. Jeho nabídku a podrobné informace naleznete na automatickedvere.com/cz.

Read more

Local News