Víte, které značky válcují první příčky testů zimních pneumatik?

Share

Testy zimních pneumatik německého autoklubu ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) každoročně podrobují různé značky zatěžkávacím zkouškám zimního provozu. Na stupních vítězů se občas objeví i méně zvučné jméno, ale stálice mezi špičkovými produkty zůstávají víceméně stejné. Čtyři výrobce vítězných zimních pneumatik vám představíme trochu blíže.

Německá kvalita a neustálý vývoj nových technologií

Na prvních příčkách testů zimních pneumatik obvykle nechybí německý výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental. Společnost sídlící v Hannoveru funguje už od roku 1871 a ke koncernu patří také původně česká značka Barum, kterou uvedl na trh Tomáš Baťa. Continental má silnou technologickou a výrobní základnu, která dala vzniknout novým patentovaným technologiím, jakými jsou například bezdušové pneumatiky nebo dvousměsové složení dezénu. Vítězi mnoha nezávislých testů jsou zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 860, které několikrát potvrdily skvělé vlastnosti jak na mokru, sněhu a ledu, tak i na suchém povrchu.

Prémiové zimní pneumatiky od francouzské značky světového významu

Společnost Michelin, sídlící v Clermont-Ferrandu, vznikla v roce 1888 a patří mezi největší a nejoblíbenější výrobce pneumatik na světě. Zakládá si na prémiové kvalitě za rozumnou cenu a nabízí obutí jak pro osobní, SUV a užitkové vozy, tak pro motocykly a závodní okruhy. Zimní pneumatiky Michelin, jejichž zástupci se pravidelně umisťují na předních příčkách nezávislých testů, se vyznačují dlouhou životností, nízkou hlučností a proslulou francouzskou elegancí.

Americké pneumatiky dokázaly kvalitu i ve vesmíru

Americké Ohio se stalo od roku 1898 kolébkou společnosti Goodyear, která již pár let od svého vzniku začala spolupracovat s Henrym Fordem. Kvalita materiálu a zpracování vynesla pneumatiky Goodyear nejen na výsluní, ale dokonce až na Měsíc. Ve spolupráci s NASA byla společností vyvinuta bezvzduchová, energeticky efektivní pneumatika umožňující pohyb vozidla po povrchu Měsíce. A skvělých výsledků dosahují i běžné zimní pneumatiky Goodyear v nezávislých testech. Na předních příčkách se už poněkolikáté objevily pneumatiky Goodyear Ultra Grip 9, které vynikají nejen jízdními vlastnostmi, ale také vysokou odolností a úsporou paliva. Tato společnost je také vlastníkem značky Dunlop, která se rovněž pravidelně objevuje mezi vítězi testů zimních pneumatik.

Finské zimní pneumatiky odolávají i drsným severským podmínkám

Finská společnost Nokian vznikla v roce 1988 a jako nejsevernější výrobce pneumatik na světě má nejlepší předpoklady pro vývoj a testování dokonalého zimního obutí. Vysoké odolnosti proti průrazům, a tedy i bezpečnosti v provozu, docílili vývojáři použitím aramidových vláken. Nejlepších výsledků finské značky v nezávislých testech zatím dosahuje zimní pneumatika Nokian WR D4.

Podrobné testy zimních pneumatik i samotné zimní pneumatiky světových značek najdete u AZ Pneu.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Read more

Local News