Víte, jaké jsou hlavní výhody kolagenu?

Share

Kdo by to byl řekl, že látka nacházející se v kostech a kůži se může stát i doplňkem stravy. Přesně tak, řeč je o kolagenu, což je protein, který hraje důležitou roli při budování a podpoře mnoha tkání (v kostech, chrupavkách, pokožce, vlasech, očích i trávicím systému). V následujících řádcích vám prozradíme přednosti doplňků stravy s touto bílkovinou.

Pokud užíváte doplněk stravy obsahující collagen, případně jíte potraviny bohaté na kolagen, děláte dobře, protože má spoustu přínosů pro tělo. Kolagenové peptidy se často podávají ve formě prášku rozpustného ve vodě, ale jsou k dostání také jako tobolky.

Doplňky nahrazují to, co tělo přirozeně ztrácí

Kolagen je v podstatě lepidlo, které drží tělo pohromadě. Tvoří přibližně třetinu bílkovin v těle. Po třicátém roku se však jeho produkce výrazně snižuje, a proto je dobré zaměřit se na doplňky stravy, které tělu dodají to, co mu začíná chybě vlivem stárnutí.

Snadno stravitelný zdroj bílkovin

Tělo může špatně trávit bílkoviny z kuřecího a hovězího masa, zejména u lidí, kteří mají potíže s trávicím systémem. Objevit se mohou bolesti žaludku po jídle, říhání a podobně. Hydrolyzovaný kolagen se rozkládá, a tím pádem je lépe stravitelný. Potravinové doplňky jsou tedy pohodlnější způsob, jak dostat do těla tuto bílkovinu. Proces hydrolýzy také umožňuje, aby se kolagenové peptidy rozpustily ve vodě, a tak je můžete přidávat do nápojů a smoothie.

Bojuje proti stárnutí

Velice často je kolagen spojován s tím, že potlačuje projevy stárnutí, tedy bojuje proti vráskám. Zlepšuje totiž pružnost pokožky a hydratuje ji. Zvyšuje také hustotu kolagenových vláken v pokožce.

Zmírňuje bolesti kloubů

Bolest kloubů ztěžuje cvičení, a tak spousta lidí přestane raději cvičit, protože bolesti jsou někdy neúprosné. Jestliže se však nechcete zdravého životního stylu vzdát, vyzkoušejte doplňky stravy s kolagenem, jež podporují pojivové tkáně a zmírňují problémy s klouby při cvičení.

Podporuje zdraví střev a kostí

Jestliže trpíte onemocněním dráždivého tračníku, kolagen vám může být nápomocen, protože existují výzkumy, jež potvrzují, že tento protein pomáhá při hojení střev. Dejte stopku zánětlivým zažívacím potížím.

Stejně tak hustota kostních minerálů klesá s věkem, zejména po menopauze. Nejlepší kolagen stimuluje tvorbu kostní hmoty.

Kolagen může být užitečný při onemocnění kloubů

Závěrem nesmíme zapomenout na to, že existují různé typy kolagenu. Zatímco typ 1 (z hovězího masa) je prospěšný pro kožku, typ 2 (z kuřecího masa) má pozitivní dopad zase na artritické bolesti kloubů.

Investujte tedy do kvalitních potravinových doplňků, které přináší benefity pro zdraví. Budete nadmíru spokojení. Nabídku kolagenů najdete na webové stránce Woldoshop.cz.

Read more

Local News