Věříte v osud? Nejlepší knihy si k vám cestu najdou samy

Share

Milujete čtení? Pak určitě víte, jak je to frustrující, když zrovna nemáte co číst. Proč se ale strachovat? Ty nejlepší knihy si k vám totiž cestu najdou samy.

Každý z nás někdy četl knihu, která ho uchvátila. Ať už svým zpracováním, příběhem, nebo poselstvím. Některé tituly v sobě skrývají všechno. A někdy se k nám dostanou takovým způsobem, že to snad měl na svědomí osud.

Kniha jako zjevení

Tak by se dala popsat cesta jednoho z našich čtenářů k jeho milované knize. Ta sice nepatří mezi nejoblíbenější knihy, ba ani mezi nejčtenější knihy, měla v sobě ale něco, na co nikdy nezapomene. Abychom tento příběh mohli odvyprávět, musíme se vrátit až do maturitních let našeho čtenáře.

Bylo slunné odpoledne a všichni maturanti v Česku zrovna psali test z češtiny. Náš čtenář skákal z otázky na otázku. U každé z nich zanechal odpověď, o které si myslel, že je správná. Poté narazil na rozbor textu. Ten text byl zajímavější, než všechno, co předtím četl. Na papír si tedy poznačil jméno knihy a o pár týdnů později si jeden výtisk koupil.

Už nespoléhá na osud

Titul nezklamal. Šlo o tak napínavé dobrodružství, že na něj už nikdy nezapomene. A nejlepší na tom všem bylo, že po přečtení této knihy začal náš čtenář číst víc a víc. Byla to kniha od finského autora, která ho přivedla k lásce ke čtení. Podobné dílo už bohužel nikdy nenašel, čtení ale miluje dodnes. A při hledání dalších zážitků už nespoléhá na osud, ale na užitečného pomocníka.

Tím je knižní databáze CBDB.cz. Pokud i vy milujete čtení a chcete být zásobeni pravidelným přísunem novinek, tak právě CBDB je tím správným místem. Najdete tu aktuality ze světa literatury, žebříčky nejlepších knih a autorů, ale také tisíce děl, která můžete prozkoumávat. Stačí zamířit na tuto stránku, využít rozšířeného vyhledávání a dát šanci některé z nalezených knížek. Přečtené tituly pak můžete prodávat v místním bazaru a za vydělané peníze si třeba koupit díla zcela nová.

Read more

Local News