Velkoformátová dlažba z kamene – nejen aktuální trend

Share

Zařizujete si interiér nebo exteriér a hledáte vhodnou dlažbu, která neomrzí? Trendem se v posledních letech opět stává velkoformátová dlažba z přírodního kamene, která se jednoduše hodí do každé místnosti. Tento typ dlažby má nejen designovou, ale také praktickou funkci.

Velkoformátová dlažba vyniká zejména velkými rozměry, které upoutají. Jedna hrana je vždy větší než 60 cm a druhá hrana nemá méně než 60 cm. Nejčastějšími formáty se kterými se setkáte může být rozměr 120 x 60 cm, 90 x 60 cm nebo 61 x 61 cm. Je vhodná pro vnější i vnitřní použití. Oblíbená je zejména jako obklad do koupelen, kuchyně, obývacího pokoje či chodby. V exteriéru je vhodná zejména na terasy, nebo jako obklad na stěny, fasády, altány, nebo jako dlažba na chodníky či k bazénu.

Oproti standardní, velkoformátová dlažba vyniká vysokou atraktivitou. Velký formát činí z každého přírodního materiálu ještě robustnější a luxusnější dojem. Jsou vhodné zejména pro větší plochy, kde působí reprezentativně. Opticky celou podlahu dělají kompaktnější a jemnou na oko. Jednou z výhod je také pohodlnější a rychlejší údržba. Je to z důvodu menšího počtu spár, díky kterým je celá podlaha jednotnější.

Velkoformátová dlažba je vhodná do exteriéru i interiéru

Velkoformátové dlažby se hodí do interiérů i exteriérů. Nejoblíbenějším místem pro jejich použití je lázeňská a WC. Lesklé velké dlaždice vyniknou v kombinaci s různými materiály. Velkoformátová dlažba má také různé vlastnosti, díky kterým je můžete použít do vlhkého prostředí vystavovaného změnám počasí jako je terasa, balkon, chodníky v zahradě. Takový typ dlažby je mrazuvzdorný a speciálně připraven k zevnímu použití.

Mezi nejoblíbenější přírodní materiál patří mramor, pískovec, vápenec, travertin a další. Mramor patří mezi luxusní kameny, jeho výhodou je výběr z široké barevné škály. Travertinová velkoformátová dlažba je výborným materiálem, který můžete použít opravdu kdekoli. Travertin má různé rozměry a možnosti povrchových úprav. Velkoformátové dlažby z pískovce vyniknou v zahradě, terase nebo na plotě.

Kamenná velkoformátová dlažba působí elegantně, stylově a originálně. Pokud se rozhodnete pro její aplikaci v exteriéru nebo v interiéru, můžete si být jisti, že vám poslouží co nejdéle. Přírodní materiály vyniknou originálním designem v každé místnosti.

Read more

Local News