V TME vědí, co hledáte pod názvem toroid. Toroidní transformátory mají v nabídce

Share

Toroidní transformátory vychází z konstrukce tzv. toroidního jádra. Ten má charakteristický tvar geometrického tělesa toroidu, či spíše jeho podmnožiny – torusu. Toroidní jádra za pomoci elektromagnetické indukce přenáší elektrickou energii mezi obvody. Hledáte konkrétní toroidní transformátor? Například trafo 12V 5A? I to pořídíte v e-shopu TME.eu.

Potřebujete toroidní transformátory?

Toroid, tak se zjednodušeně v hantýrce elektrotechniků říká toroidním transformátorům. Jsou specifickým typem transformátorů s toroidním jádrem, tedy s vinutím ve formě cívky s jádrem prstencového tvaru. TME nabízí toroidní transformátory firem Indel, Breve Tufvassons, Toroidy a Talema s parametry malých i velkých transformátorů s toroidním jádrem. Výkony začínají na 10VA a končí na 2,5kVA. Vedle standardních toroidních transformátorů nabízí i toroidní audio a reproduktorová trafa.

Toroidní transformátory jsou obvykle těžší součástky začínající na 200 g, mnohdy však dosahující hmotnost několika kilogramů. Z tohoto důvodu se jen minimálně montují přímo do plošného spoje a nabízí se nejčastěji s vodiči nebo někdy již s předpřipravenou svorkovnicí pro jejich připojení.

E-shop TME.eu nabízí aktuálně 587 typů toroidních transformátorů. V nabídce se neztratíte, protože v ní lze velice sofistikovaně vyhledávat podle celé řady parametrů, které u toroidních transformátorů poptáváme.

TME však nabízí i další typy transformátorů a jader, a nejen ty

Jde především o transformátory pro PCB, proudové transformátory, bezpečnostní transformátory, s úchyty, autotransformátory, již probírané toroidní transformátory a též kostry s příslušenstvím a ferritová jádra.

Obecně jsou ale transformátory pouze jednou z částí sortimentu tohoto gigantického dodavatele v oblasti elektrotechniky. TME dodává též polovodiče, systémy Embedded a IoT, optoelektroniku, světelné zdroje, pasivní součástky, konektory, relé a stykače, zdroje zvuku, přepínače a kontrolky, ventilátory, chladicí a topné systémy, mechanické prvky, krabičky, vodiče a kabely, zdroje energie, automatizační techniku, dílenské vybavení, příslušenství k počítačům i produkty související s robotikou a tvorbou prototypů.

O firmě TME

TME, přesněji Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o., je polská společnost se sídlem v Lodži. Rozhodně však už dávno nejde o lokálního prodejce elektrotechnických komponent. Multisortiment a skvělá péče o zákazníky vystřelila tuto firmu mezi největší giganty v oblasti prodeje elektrosoučástek a elektrotechnických zařízení. Firma zřídila pobočky v řadě zemí, včetně České republiky, kde TME Czech Republic s.r.o. sídlí v Ostravě. Kromě toho společnost zboží distribuuje do 150 zemí. Její sortiment k dnešnímu dni čítá přes 300 000 různých typů součástek od těch nejprestižnějších světových výrobců. Odběrateli jsou pak velké firmy, živnostníci i soukromníci.

Read more

Local News