Úspěchy ve spojení Rusňákovy investiční skupiny DRFG a Komety Brno

Share

Úspěchy ve spojení Rusňákovy investiční skupiny DRFG a Komety Brno
Dvě velká brněnská jména fungují pospolu už několikátý rok. Díky pomoci DRFG má hokejová Kometa stále více možností rozvíjet svůj potenciál. K tomu se postupně přidala spolupráci s podílovými fondy pod značkou CZECH FUND, které do portfolia investiční společnosti spadají. O spojenectví investiční skupiny DRFG Davida Rusňáka a sportovního klubu nevypovídá jen změna názvu haly Rondo na DRFG arénu, ale dokládá to i řada společných aktivit.

V loňském roce vznikl O Kometě Brno dokument s názvem Z nebe do pekla a zpět. Snímek poskytuje divákovi náhled na jeho bohatou historii zahrnující scény z roku 1953 až po ty ze současnosti.  Jméno dokumentu trefně odkazuje na horskou dráhu vzestupů a proher klubu, který se ale přes všechna příkoří nevzdává. Důkazem toho je titul Extraligy z roku 2017, který Kometa získala po dlouhých jednapadesáti letech. O rok později klub k nadšení nejen investiční skupiny DRFG výhru zopakoval a potvrdil tak návrat na hokejovou špičku.

Finance a hokej? Ano, ale je v tom víc.

Moravská metropole je významným pojítkem mezi DRFG Davida Rusňáka a Kometou, hlavním důvodem partnerství jsou však společné hodnoty. Tomu napovídá slovo rodina ve sloganu Komety, v případě DRFG zkratka v názvu – poslední dvě písmena symbolizují slovní spojení Family Group, neboli rodinná skupina. Činnost investiční společnosti a sportovního klubu se tedy nesoustředí jen na dluhopisy a ledovou plochu. Oba partneři se snaží dostát svým prioritám. Společně uspořádali v centru Brna dobročinnou akci, také přezdívanou deštníková. Ta spočívala v nainstalování několika desítek deštníků nad Českou ulici, z nichž některé posléze podepsali brněnští hokejisté a částka z prodeje, konkrétně 67 tisíc korun putovala na pomoc mentálně postiženým a autistickým dětem.

Spolupráce Komety Brno, která dále pokračuje ve velmi dobrých výkonech, a skupiny DRFG je důkazem, že vedle záležitostí byznysu a financí má význam soustředit své síly i jinam – konkrétně na pomoc v regionu, kde spojenci působí.

Autor: Tomáš Svoboda

Read more

Local News