Úprava obočí, díky které podtrhnete svou přirozenou krásu

Share

Trháte vaše obočí o sto šest, nebo ho naopak necháváte žít vlastním životem? Co takhle zkusit úpravu obočí podle vašeho typu obličeje? Díky tomuto návodu máte jistotu, že nešlápnete vedle a dosáhnete požadovaného efektu, který v sobě kombinuje přirozenost a ženskost.

Úprava obočí podle vašeho tvaru obličeje je sázkou na jistotu

Pamatujte, že dodržením tohoto pravidla dosáhnete mnohem lepších výsledku než pouhým následováním trendů, které již příští sezonu nebudou aktuální. Na rozdíl od toho přirozenost bude obdivována vždy.

Níže jsme pro vás sepsali několik triků, které vám zajistí perfektní vzhled s vynaložením minimálního úsilí – rozhodující je totiž výchozí tvar, který jen definujete a jemně upravujete.

Tvar obličeje vám napoví, jak upravit své obočí

HRANATÝ

Obočí zanechte dlouhé a ploché. Mělo by se nacházet co nejvíce ve středu obličeje, abyste ho opticky ještě více nerozšiřovaly. Obočím se snažte svůj obličej zjemnit. Nechte ho husté a na jeho vnější straně ho příliš nezužujte.

KULATÝ

Pří úpravě se zaměřte na vytvoření ostře řezané klenby, kterou zvýrazníte jinak jemné linie. Obočí zbytečně nezkracujte, abyste tím obličej opticky ještě více nezakulatily.

SRDCE

Špičatou bradu a širší čelo vyrovnáte obočím s jemným obloukem. Vyhněte se výrazné klenbě i rovnému tvaru.

OVÁL

Podle odborníků je považován za naprostý ideál. Bohatě postačí, pokud u svého obočí budete pravidelně zvýrazňovat jeho přirozený tvar.

Klíčem k dokonalému obočí je nalezení třech základních bodů

  • Vezměte si na pomoc špejli, kterou budete postupně přikládat ke špičce nosu na jedné straně a různým částem oka na straně druhé.
  • K ruce si připravte také tužku na obočí, kterou si dělejte body v místech, které najdete.
  • Začátek obočí je v místě, kde špejle protne obočí v poloze kolmo vzhůru.
  • Nejvyšší bod, neboli místo, ve kterém se obočí láme, najdete přiložením špejle přes střed panenky při pohledu přímo před sebe.
  • Konec obočí je v místě, kde se špejle protne s vnějším koutkem oka.

Nalezené body si spojte tužkou a pusťte se do oprav

K úpravě používejte klasickou pinzetu. Obecně platí pravidlo, že se upravuje pouze spodní linie řas. Do horní zasahujte jen v případě, že jste majitelkou hustého obočí a mimo růstovou linii vystupuje pár nechtěných chloupků. Poté obočí pročešte kartáčkem, kterým rozmažete i první viditelnou linku, kterou jste si udělaly.

Pozorujete rozdíly mezi levým a pravým obočím? Nezoufejte! Většina žen se potýká s asymetrií. Vezměte si tužku na obočí a vše vyřešte pomocí pár jemných tahů. K úpravě obočí můžete použít i různé šablony.

Pár tipů na závěr

  • Současným trendem je bezesporu husté a maximálně přirozené obočí, proto si každý vytržený chloupek promyslete a trhejte opravdu jen v případě, kdy je to nezbytné.
  • Zvolte si barvu tužky na obočí, která se hodí k vašemu fototypu a barvě vlasů. Brunetky a černovlásky to mají jednoduché a ve své podstatě nemohou šlápnout vedle. Blondýnky by měly sáhnout po odstínu, který je maximálně o jeden tón tmavší, než aktuální barva obočí.
  • Pokud máte obočí řídké nebo doplácíte na nerozvážné vytrhávání, zkuste růstová séra.
  • V případě, že si na úpravu obočí samy netroufáte, svěřte se do rukou odborníků, kteří vám obočí dokonale upraví a zároveň poradí, jaké produkty používat.
  • Nepříjemné bolesti při vytrhávání chloupku pinzetou zabráníte napnutím kůže kolem něj.
  • Obočí nikdy neholte a až na naprosté výjimky nezasahujte do horní růstové linie.

Tip: Vyhněte se chybám, jakých se ženy při úpravě obočí nejčastěji dopouštějí.

Věděly jste, že nejlepších výsledků dosáhnete, pokud budete své obočí upravovat podle tvaru obličeje? Vytrháváte si obočí sama, nebo navštěvujete specializované studio?

Read more

Local News