Umí květiny mluvit?

Share

Zaposlouchali jste se do šumění listů ve větru, ale stále jim nerozumíte? Květiny přece mluví jinak – svou barvou. Jednotlivým odstínům jsme kdysi připsali různý význam my, lidé. Mnozí však v jejich symbolice dávno zapomněli číst.

Vyjádřete svou lásku

Ačkoliv i naše maminky, babičky, přátelé a kolegové mají radost, když dostanou květiny, nejčastěji je přece jen věnujeme přítelkyni, milence či manželce. Proto budeme na prvním místě mluvit o lásce. Rudá, to je láska vášnivá a silná, oranžová zase značí touhu. Světle růžová je pak symbolem lásky romantické. Touto barvou vyjadřujete svůj obdiv a projevujete něžné sympatie. Květinou modré barvy můžete vaší milé slíbit věrnost.

Díky a omluvy

Někdy se stane, že provedete něco, zač se má vaše polovička právo zlobit. Vyžehlit si svůj prohřešek květinami, to je v takových případech častá taktika. Omluvte se růžovou, fialovou pak vyjádřete svou pokoru. Ve stejné barevné paletě se nachází tmavě růžová, která naopak vyjadřuje vděk.

Nevinnost i vášeň

Květinovou řečí můžete sdělit i komplikovanější pocity. Tak například když někomu pošlete žluté květiny, znamená to, že vás užírá žárlivot. Bílá je zase symbolem nevinnosti a čistoty. A tak jako skládáte věty do dopisu, můžete nakombinovat různobarevné květy a vytvořit celou voňavou zprávu.

A jak květinový dopis doručit?

Jaké květiny vybrat již pravděpodobně víte, zbývá tedy už jen vyřešit, jak pugét dostat k vaší milované. Rozvoz květin renomovanéno online květinářství Flora-online.cz vám s galantním dárkem pomůže a dopraví kytici nejen po Praze, ale také do mnoha dalších míst po celé ČR. Vaše objednávky hlídá 24 hodin denně a slibuje expresní doručení květin do 90 minut. Osobní předání má samozřejmě největší kouzlo, ale objednat květiny online vám umožní potěšit blízkého člověka třeba jen tak v práci, na cestách nebo když se potí doma s angínou.

Read more

Local News