Umělá inteligence: GPT je model s obrovským potenciálem

Share

V listopadu loňského roku světlo světa spatřil ChatGPT a netrpělivě se očekávalo vydání modelu GPT-4. V současné době je už k dispozici a má obrovský potenciál, ale dokáže udělat i více škody než užitku. V následujících řádcích vám prozradíme o umělé inteligenci více zajímavých informací.

Co je GPT-4?

GPT-4 je další generace modelu, za kterou stojí společnost OpenAI. Představuje významný milník ve škálování hlubokého učení. GPT-4 je multimodální model, což znamená, že dokáže zpracovávat obrazové i textové vstupy, a poté generuje textové výstupy. Umělá inteligence GPT potřebuje.

GPT je zkratka pro Generative Pre-trained Transformer a modely se postupně vyvíjí. GPT-3 byl průlomem v této oblasti, a to díky schopnosti generovat text, který na první pohled vypadá, jako by ho psal člověk.

Co znamená multimodální model?

Velké multimodální modely jsou určeny ke zpracování a generování více modalit, včetně textu, obrázků a někdy i zvuku a videa. Trénovány jsou na velkých souborech dat obsahujících textová a obrazová data, což jim umožňuje naučit se vztahy mezi různými modalitami.

Co dělá GPT-4 jinak?

GPT-4 se chlubí hned několika novými působivými funkcemi.

Vizuální vstupy: Schopnost GPT-4 zpracovávat text a obrázky společně představuje významný krok vpřed v oblasti modelování jazyka.

Řízení: S uvedením GPT-4 na trh poskytla společnost OpenAI další ovládací prvky v rámci architektury GPT. Systémové zprávy nyní umožňují vývojářům a uživatelům výrazněji přizpůsobit styl a úkoly umělé inteligence.

Jestliže chcete vyzkoušet umělou inteligenci, podívejte se na Deeply. Používá nový model GPT-4. Přímo na webových stránkách můžete chatovat s umělou inteligencí, která vám odpoví na otázky, poskytne rady a podobně. Deeply je vskutku užitečný nástroj. Přesvědčte se sami.

Read more

Local News