Tyto typy motocyklů jistě znáte – nebo ne?

Share

Motorky jsou kamarády na celý život. Mnoho mužů si je kupuje hlavně na stará kolena, aby měli jistotu, že budou mít čas se o ně starat. Přece jenom motorka si vyžaduje pozornost – je třeba ji schovávat pod plachtu, kdyby přišel déšť nebo aby na ni nepadal prach, pokud ji máte v garáži. Je třeba ji leštit a nezanedbávat, vždyť to nebyla levná záležitost. Pokud teprve přemýšlíte, jakou motorku si koupíte, máme pro vás seznam těch nejběžnějších typů motorek.

Samozřejmě ať už si koupíte skútra, Yamahu nebo mopeda, vždy je třeba myslet hlavně na své vlastní bezpečí. Je třeba mít chrániče, a to nejen moto přilbu, ale musíte mít chrániče páteře, ledvinové chrániče a podobně. Musíte mít taky správné a kvalitní oblečení na motorku, které si lidé kupují nejčastěji z textilu, ale kvalitnější je moto oblečení z kůže. Myslet musíte i na boty na motorku a na jiné vybavení, bez kterého nemůžete na motorku vyjet.

Ale teď už k těm typům motocyklů.

• Cestování motocykl

O cestovním motocyklu jste už určitě slyšeli, možná ho dokonce máte doma. Je to velice pohodlný motocykl, který má dost velkou nádrž. Mát aky často kapotáž, která chrání celou posádku proti větru. Už z názvu vyplývá, že se jedná o motocykl pro dobrodruhy, kteří milují dlouhé projížďky a dlouhé výlety nejen po naší krásné republice. Některé typy těchto motorek bývají skutečně luxusně vybaveny, často připomínají i automobil na dvou kolech.

• Moped

Pokud by chtěly začít jezdit na „dvoukolce“ ženy, měly by si ze začátku koupit moped. Je to kombinace motorky a jízdního kola a často bývá vybaven i pedály. Objem motoru se často pohybuje kolem padesáti centimetrů krychlových.

• Skútr

Pro ženy je taky jako dělaný skútr. Není to přímo motorka jako taková, charakteristický je svými menšími koly a nízkoobjemovým motorem, který bývá obvykle mezi padesáti až sto dvaceti centimetry krychlovými. Co je specifické pro skútr, tak je to, že řidič nesedí obkročmo ale snožmo – tedy jako na židli. Vybaven bývá převodovkou a je nejvhodnější pro krátké vzdálenosti.

Read more

Local News