Trápí vás noční močení? Zaměřte se na zdraví prostaty

Share

Noční močení a další potíže při močení se musí řešit od příčiny. Tedy zaměřit se na prostatu. Ta se s postupem věku začíná zvětšovat, čímž tlačí na močovou trubici. A to je jádrem většiny obtíží. Co můžete pro svou prostatu dělat každý den?

V článku se dozvíte:

  • proč způsobuje zvětšená prostata noční močení
  • proč neomezovat pitný režim
  • jaké bylinky a minerály fungují na prostatu

Když se prostata nevejde na své místo

Prostata má tvar podobný kaštanu, a leží v těsné blízkosti močové trubice. Když se s věkem zvětší (až do velikosti pomeranče), logicky utlačuje vše, co je kolem ní. A pokud jde o močovou trubici – představte si zahradní hadici, na kterou šlápnete. Její průtok se dost zmenší.

V tomhle důsledku se jen stěží vyprázdní celý močový měchýř najednou. Muž má pak pocit neustálého nutkání na toaletu, a ten neutichá ani v noci. Noční močení působí velice rušivě a budí ze spánku. Špatná kvalita spánku pak vede k únavě a podrážděnosti během dne.

Omezení pitného režimu není řešení!

Část mužů se domnívá, že když budou méně pít, nebude je trápit noční močení. To je však velký omyl. Čím méně pijete, tím víc koncentrovanější bude moč, která dráždí močové cesty a vyvolává pocit potřeby jít na toaletu. Kromě toho se naruší vylučovací systém – močí se odplavují z těla škodliviny. Pravdou sice je, že je fajn nevypít před spaním litr vody, nicméně během dne by se pitný režim omezovat neměl.

Co byste do pitného režimu měli zařadit, jsou bylinné čaje na močové cesty. Čistící účinky má kopřiva. Proti infekcím obecně je výborná lichořeřišnice, kterou můžete konzumovat také za syrova. Na prostatu skvěle účinkuje serenoa plazivá. Podporuje močové cesty i reprodukční systém.

Na co byste pro zdraví prostaty neměli zapomínat, jsou minerály. Především zinek a selen jsou pro mužské zdraví ohromně důležité. Zinek přispívá k udržení normální hladiny testosteronu.

Na zdraví prostaty myslete už před čtyřicítkou

Tedy ještě v čase, než se začne zvětšovat. Doplňky stravy pro podporu prostaty by měly kombinovat více účinných látek. Ty se totiž navzájem doplňují. Jak jsme zmínili, rozhodně by měly obsahovat zinek a selen. Doplňky stravy na prostatu užívejte denně.

Read more

Local News