Trápí vás nadměrná vlhkost v bytě? Zbavte se jí s pomocí domácí klimatizace!

Share

Neustálé větrání nepřináší ovoce, vlhkost v bytě přetrvává a na stěnách se již začínají tvořit nevzhledné mapy? Pořídíte-li si klimatizaci, budete mít o problém méně – a navíc se budete doma cítit příjemně v zimě i v létě.

Nadměrná vlhkost škodí domu i jeho obyvatelům

Mnoho rodinných domků staršího data, kde již selhává izolace, nebo byla dělána zastaralými metodami, se potýká s nadměrnou vlhkostí. Stejný problém ale může potkat i obyvatele paneláku, zvláště pokud se za některými stěnami nachází chodba či jiná místnost s výrazně odlišnou teplotou. Vlhkost se stává největším nepřítelem v létě, kdy zvyšuje pocit horka a vyvolává pocení. Její dlouhodobá přítomnost může mít řadu negativních zdravotních následků od zánětů oči přes ekzémy až po alergie a astma. Z části za to může fakt, že je živnou půdou pro nejrůznější houby a plísně.

Dosáhněte optimální vlhkosti

Vlhkost vzduchu v domácnostech by se ideálně měla pohybovat mezi 40 a 60 %. V případě, že vlhkoměr ne a ne klesnout, máte k dispozici dvě možnosti: pořídit si speciální odvlhčovač vzduchu, nebo sáhnout po víceúčelové klimatizaci, jejíž efekt může být podobný. Majitelé bytů a menších domů si mohou pořídit cenově příjemné nástěnné domácí klimatizace s velmi snadnou instalací i obsluhou. Složitější kazetové klimatizace, jež se montují pod strop, dokážou obsloužit i několik místností, jsou proto vhodné do rodinných domů.

Přidané hodnoty klimatizace

Moderní klimatizace v domácnosti zastanou obrovské množství práce. Kromě již zmíněné vysoušení vzduchu nám i v tom nejparnějším létě zajistí příjemné domácí podmínky, a navíc je lze použít i jako přídavné topení během zimních měsíců či před zahájením topné sezóny. A to není zdaleka všechno. Klimatizační jednotky totiž dále fungují jako výkonné čističky vzduchu a zbaví vaši domácnost všech částeček, které vyvolávají alergie – pylu, prachu, bakterií a roztočů.

Read more

Local News