Trápí vás chloupky? Zvažte epilaci laserem

Share

Obtěžují vás stále se objevující chloupky na vašem těle? Ať už je to v oblasti nohou, třísel, podpaží nebo dokonce obličeje? Boj proti nim je stále se opakující sled akcí a reakcí. Aplikovat krém na holení, oholit a další den, maximálně za dva dny, znovu. Popřípadě navštívit kosmetický salon, kde vás dokáží zbavit chloupků až na 4 týdny. Jenže pak je potřeba opakování. A tak pořád dokola. Epilace laserem je jiná. Ta vás totiž dokáže zbavit chloupků už natrvalo.

Epilace laserem je tou nejmodernější a nejtrvalejší metodou

Současný trend hladkých a hedvábných těl je k nedokonalosti neúprosný. A nejedná se jen o nechtěné chloupky na nohou a rukou, které lze v případě potřeby skrýt oblečením. Výraznější chloupky pod nosem nebo tvářích žen, vzbuzují velmi nepříjemné reakce. Ale se vším je v současnosti možné bojovat.

Výhodou epilace laserem je to, že přináší opravdu trvalé výsledky. Což je skvělé, nemyslíte? V případě viditelných partií úplně ideální.

Jak to funguje?

Laserový paprsek se zaměří na cibulku, potažmo melanin v ní, a odstraní ji. Na rozdíl od známé IPL technologie, je epilace laserem mnohem více selektivnější a přesnější. Díky tomu jsou výsledky trvalé a potřebují jen několik málo opakování ke kompletní eliminaci ochlupení na daném místě. Nutnost několika sezení je dána tím, že k úplnému odstranění cibulky je potřeba ji zasáhnout v určitém stádiu růstu. A chlupy bohužel nerostou najednou.

Bolestivost a délka trvání.

Bojíte-li se bolesti, vězte, že moderní lasery mají velmi výkonné chlazení, které společně s přesným zaměřením, dokáží zmírnit bolestivost zákroku na úplné minimum. Téměř jej necítíte. Epilace voskem či cukrovou pastou je mnohem bolestivější. A pokud vás však strach sužuje i v běžném životě, zkuste tyto rady.

Jak dlouho bude zákrok trvat, závisí na vybrané ploše. Malé oblasti se dají zvládnout do patnácti minut. Větší o něco déle. Čím rychlejší a modernější přístroj, tím dříve bude vše hotovo.

Je potřeba speciální přípravy?

  • Výhodou laserového ošetření je to, že lze dělat v jakoukoliv roční dobu.
  • Jedinou výjimku tvoří fakt, že kůže by neměla být čerstvě po opalování. Po zákroku by pokožka by neměla být vystavena přímému slunci a měl by se používat opalovací krém s vysokým faktorem. Nejlépe SPF 50+. Víte, na co si dát při jeho koupi pozor?
  • Pro co největší efektivitu by po dobu 4 týdnů před samotným ošetřením nemělo docházet k žádné epilaci – ať už strojkem, voskem nebo cukrovou pastou.

Vyberte si správné zařízení.

Je důležité poznamenat, že laserová epilace patří do rukou zkušeného personálu, který má za sebou zdravotnické vzdělání.

  • V kosmetických salonech laserové ošetření nehledejte. Pokud se tam s tímto názvem přesto setkáte, tak v největším případě se bude jednat o IPL epilaci. Ta je cenově levnější, nepřináší však tak velkou efektivitu a málokdy opravdu dojde i k trvalému odstranění chloupků. Popřípadě je k tomu potřeba opravdu velký počet sezení.
  • Tuto službu mohou poskytovat jen specializované kliniky jako jsou například kliniky estetické medicíny, které mají potřebené vybavení, zkušenosti i personál.

6 důvodů, proč je laserová epilace dobrou volbou:

  • Stačí několik málo sezení a chloupků se zbavíte napořád. Tím ušetříte mnoho času i peněz do budoucna.
  • Mohou ji dělat jen osoby, které mají zdravotnické vzdělání, a provádí se jen na specializovaných pracovištích. To zaručuje bezpečnost zákroku i jeho profesionalitu.
  • Je téměř bezbolestná. Nové, moderní lasery dokáží pokožku efektivně chladit a tím předejít bolesti.
  • I po prvním sezení uvidíte výsledek.
  • Lze použít na všechny partie těla.
  • Vhodná pro muže i ženy.

Také už vás rozčiluje neustálá péče o to, aby byla vaše pokožka vždy hladká a krásná?

Read more

Local News