Top 10 Nejúžasnější přežití všech dob

Share

Co uděláte, když se ztratíte v poušti nebo když Vás napadne medvěd stovky kilometrů od nejbližší civilizace? Asi se poserete strachy. Člověk, jenž měl tento nemilý zážitek i s plnými trenkami přežil!

1. 127 hodin pod kusem balvanu

preziti2

Aron Ralston se sám vypravil na tůru do hor v Utahu. Jeho pravý loket se zaklínil pod balvan a nemohl se dostat ven. Po pěti strastiplných dnech, kdy pil svou vlastní moč, si uvědomil, že buď si ruku uřízne nebo tam zemře. Tak sáhl do kapsy pro kapesní nožík a vykonal, co bylo nutné. Příběh inspiroval natočení filmu 127 hodin.

  2. Žral svou vlastní nohu

preziti3

V roce 1823 byl Hugh Glass napaden grizzlym, který ho málem zabil. V doměnce, že je Hugh mrtvý a ze strachu z indiánských útoků, ho tam jeho společník nechal ležet a utekl. Hugh se ale zanedlouho probral, živil se červy a syrovým masem, ze své rozmlácené nohy a dalších 6 týdnů strávil plazením do 320 km vzdálené osady.

3. Úder bleskem

preziti4

Kdekdo může tvrdit, že jeho auto zasáhl blesk. William Hall to může dokázat. Čepoval si plyn v severní části New Yorku, když najednou do jeho auta udeřil blesk a Williama zkolil na zem a byl 5 minut v bezvědomí. Celá událost se nahrála na bezpečnostní kamery.

4. 10km pád z letadla bez padáku

preziti1

Vesna Vulovic byla jediná přeživší z výbuchu letadla 10km nad zemí. Drží také rekord v největším pádu bez padáku. První rok po pádu letadla byla ochrnutá od pasu dolů, potom ale znovu dostala cit do nohou a začala znovu chodit.

5. Pád do ticha

preziti6

Joe Simpson a Simon Yates byli první skupina, která dosáhla západního vrcholu Siula Grande v Peru. Nehoda se stala na cestě dolů, kdy byl Yates donucen nechat škaredě zraněného Simpsona 30 metrů pod ledovcovou trhlinou, kam spadl. Simpson strávil 3 dny plazení do základního tábora. Byl o nich natočen film <b>Pád do ticha</b>.

6. Rozpůlen vlakem

preziti7

Truman Duncan pracoval na železnici, kde přepínal výhybku. Jednou bohužel spadnl pod jedoucí vlak, který ho rozpůlil na dvě části. Bez nohou a jedné ledviny zavolal Truman santiku a přežil 45 minut než přijela. Později podstoupil 23 operací.

7. Ztraceni v Amazonii, kde se živili pavouky

preziti8

Loic Pillois a Guilhem Nayral strávili 72 dní ztraceni v Amazonském pralese. Živili se pavouky a červy, které lákali na své vlastní exkrementy. Nayral nakonec onemocněl, když snědl tarantuli. Naštěstí se Pillois příští den dostal do civilizace.

8. S krví netopírů přes celou poušť

preziti9

Kvůli písečné bouři vytrvalostní běžec Mauro Prosperi se odchýlil od dráhy během závodu v Maroku a skončil 100 km jinde. Aby přežil, musel pít krev netopírů a svou vlastní moč.

9. Rok na záchraných člunech

preziti10

V roce 1915 zůstala loď antakrtického průzkumníka Ernesta Shakletona zaklíněná v ledu a začala se potápět. Jeho 28 člená posádka a Ernest museli strávit 309 dní na záchraných člunech a plovoucích ledovcích. Bohužel museli sníst i vlastní psy.

10. Odhozen tsunami 500m

preziti11

Ari Afrizal byl jedním ze stavařů, kteří stavěli domy na pláži, když ho najednou zasáhla tsunami a odhodila ho 500 metrů do vnitrozemí a pak zpátky na moře. (tsunami v Indonésii, 2004) Přežil 5 dní na prknu a dalších 10 dní na opuštěné rybářské lodi.

Read more

Local News