Top 10 Nejdražší rozvody v historii

Share

Říct si před oltářem ano a myslet si, že láska vydrží navěky, vás může přijít pěkně draho! Zvlášť když vaše drahá polovička přijde k nemalému jmění… Zde je přehled těch nejdražších rozvodů na světě.

1. Anna Murdoch a Rupert Murdoch – 1,7 miliardy dolarů

Anna Murdoch a Rupert Murdoch

Rupert Murdoch zdědil po otci malé australské noviny, ze kterých si vybudoval jedno z největších mediálních impérií na světě. Se svou manželkou Annou byl Rupert dvaatřicet let a vychovali spolu tři děti. Když si našel o mnoho let mladší milenku, Anna na něm vysoudila rekordních 1,7 miliardy dolarů.

2. Phyllis Gloria Raphael a Summer Redstone – 1 miliarda dolarů

Phyllis Gloria Raphael a Summer Redstone

Summer Redstone je většinovým vlastníkem televizí CBS a MTV, ale i filmových společností Paramount Pictures a Dreamworks. I tady byla důvodem rozchodu o devětatřicet let mladší milenka a Phyllis si to rozhodně líbit nenechala… Za pětapadesátileté manželství vysoudila na bývalém 1 miliardu dolarů. 

3. Soraya Khashoggi a Adnan Khashoggi – 874 milionů dolarů

Soraya Khashoggi a Adnan Khashoggi

Adnan Khashoggi je saúdskoarabský byznysmen, který si své miliary vydělal prodejem ropy a zbraní. Dříve nebyly předmanželské smlouvy příliš známé a tak když se v roce 1982 rozváděli, Soraya dostala přesně polovinu majetku, tedy 874 milionů dolarů.

4. Wendy McCaw a Craig McCaw – 460 milionů dolarů

Wendy McCaw a Craig McCaw

Wendy přednášela na Standfordské univerzitě a Craig byl jejím studentem, když se tito dva seznámili a začali spolu chodit. Craig vycítil velkou příležitost v mobilních telefonech a založil si společnost AT&T. Za pár let si vytvořil komunikační gigant a když se po jednadvaceti letech rozváděl, musel Wendy vyplatit 460 milionů dolarů.

5. Juanita Jordan a Michael Jordan – 150 milionů dolarů

Juanita Jordan a Michael Jordan

Neslavnější basketbalista světa Michael Jordan byl se svou drahou polovičkou ženatý osmnáct let. Za tuto dobu si basketbalový král vydělal třistapadesát milionů dolarů a Juanitě musel při rozvodu vyplatit 150 milionů dolarů. 

6. Marica Murphey a Neil Diamond – 150 milionů dolarů

Marica Murphey a Neil Diamond

Neil Diamond patří mezi pěvecké hvězdy sedmdesátých let, který má na kontě hity jako Touching You, Touching Me a stovky milionů prodaných alb. S Maricou, asistentkou produkce, byl ženatý pětadvacet let a zaplatil ji polovinu ze svého majetku. Tento rozvod, jako jeden z mála ale proběhl naprosto v klidu – Neil prohlásil, že své bývalé manželce dá za krásná společná léta a ještě hezčí děti, vše co bude chtít. 

7. Melissa Mathison a Harrison Ford – 118 milionů dolarů

melissa mathinson a harrison ford

Americký herec Harrison Ford patřil ve své době mezi nejlépe placené hollywoodské hvězdy a své manželce musel po jednadvaceti letech manželství vyplatit 118 milionů dolarů. Melissa ale trvalo na tom, že má nemalý podíl na Harrisonově kariéře a soud ji přiřkl procenta z prodeje práv k filmům, které Harrison natočil po dobu jejich manželství. 

8. Amy Irving a Steven Spielberg – 100 milionů dolarů

Amy Irving a Steven Spielberg

Hollywoodský producent a režisér Steven Spielberg byl prý na svou manželku hrubý a soud mu po čtyřech letech manželství nařídil zaplatit své bývalé rovných 100 milionů.

9. Cindy Silva a Kevin Costner – 80 milionů dolarů

Cindy Silva a Kevin Costner

Ani manželství Kevina a Cindy prý nebyl žádný med. Cindy si za šestnáct let ponižování a týrání ze strany Kevina odnesla 80 milionů dolarů.Aspoň se jí to vyplatilo, krásné blondýně!

10. Linda Hamilton a James Cameron – 50 milionů dolarů

Linda Hamilton a James Cameron

Hvězda Terminátora Linda Hamilton a nejpopulárnější režisér všech dob James Cameron, byli svoji pouhé dva roky. James se zakoukal do jiné herečky a Linda získala padesát milionů dolarů. 

Read more

Local News