Top 10 Extrémní prostředky krásy, které jsou poměrně nechutné

Share

Dokážete si představit, že si na obličej nakrémujete šneka nebo že si do vlasů vmasírujete býčí sperma? Ano, někteří lidé v dnešní době pro krásu udělají i celkem nechutné věci.

10. Botox

Zabraňování a vyhlazování vrásek se může zdát jako samozřejmost, když si ale představíte, že dostáváte injekce do obličeje, už to tak příjemné není. Botolinum toxin (bo + tox = botox) je jedna z nejvíce jedovatých substancí na planetě. Jeden mikrogram (1/1000000 gramu) je už pro člověka smrtelná. Tuto proceduru podstupují modelky, které chtějí vypadat krásně a bez vrásek. Nicméně vedlejší efekt botoxu je ztráta kůže, takže po čase začínají vylézat lícní kosti a problémy s pletí se dostaví dříve, než lidé toužící po kráse čekali…

9. Kolagení injekce

Je libo mutantí vzhled? Kolagenní injekce jsou používány na vyhlazení vrásek na čele, okolo očí i pusy. Také zaručují dojem plných rtů. Stejně jako botox, je tato procedura běžná. Je zajímavé, odkud se berou hlavní ingredience. Skládá se z devíti přísad, ale hlavní je protein, odpovídající za sílu a elasticitu kůže u krav…a nyní už i u lidí. 3% lidí vykazují na kraví protein alergickou reakci, což vedlo výrobce k vytváření kolagenových injekcí z plodů a placent. Asi nejvíce nemorální je získávání proteinu z popravených čínských vězňů bez předchozího souhlasu nebo bez souhlasu rodiny.

8. Krém z hadího jedu

Pro jeho výrobu takového krému se používají neurotoxiny, produkované kobrami (i některými zmijemi a chřestýši), které blokují kořisti nervový impuls do svalů a tím ho paralyzují. Když kosmetické firmy zjistily, že má podobné účinky jako Botox, začaly ho vyrábět. Krém se rozetře, ostatně jako každý jiný, na celou část obličeje a předejde se tak injekcím. To znamená, že je bezpečnější a méně agresivní. Přesto ani tento způsob nikomu nedoporučuji.

7. Krém z placent

Tento produkt, založený na hovězích placentách, může zvlhčením kůže zpomalit proces stárnutí a zabránit tak vysychání a vráskám. Některé společnosti pro výrobu používají dokonce i rostlinné a lidské placenty. První přípravky byly vytvořeny v 40.letech 19. století (když byl tento nápad poprvé zmarketizován). Na živiny bohatá placenta totiž stimuluje růst buňky.

6. Léčba vlasů býčím spermatem

Jak moc daleko jste ochotni zajít, abyste měli jemné a zářivé vlasy? Jestli to myslíte opravdu vážně, můžete podstoupit „léčbu semenem,“ při které si musíte do vlasů vmasírovat býčí sperma. Váš vlas je tvořen z proteinů, kterého je ve spermatu hodně a navíc Vám pomůže zformovat okolo vlasu ochranou vrstvu.

5. Léčba ptačími hovny

Toto je staré japonské tajemství krásy, kterému se dnes vtipně přezdívá „slavíkové hovno“. Samozřejmě, že výkaly jsou sterilizovány a je ponechán enzym zvaný guanine, který má blahodárné účinky na bělení a odlupování kůže. Japonští herci a geishy používají slavíkové hovno už po mnoho generací. Rozmazávání si ptačích exkrementů po obličeji Vás ale nepřijde nalevno! Můžete si zajít do Shizuka lázní v New Yorku a za $180 bude Vaše pleť hladší a jemnější. Nebo můžete jít na náměstí ve vašem městě, rozsypat okolo sebe chleba, počkat než se sletí holubi, jejich výkaly posbírat a napatlat na obličej. Tato procedura vás vyjde zhruba na 10 Kč.

4. Rybí pedikůra

Jste ochotný ponořit nohy do vody s rybičkami, které Vám ožerou mrtvé buňky kůže? Princip je takový, že na 15 – 30 minut mácháte nohy ve vodě a čtete si noviny, zatímco rybičky dělají práci za Vás.

3. Pijavicová terapie

Nechat krev vysávající pijavice zaútočit na Vaše tělo, aby ho detoxikovali, není příjemný pocit. Tento způsob se praktikoval už v roce 1020 při kožních onemocněních nebo pro lepší zotavení po operaci. V dnešní době se pijavice používají na léčbu naběhlých žil, redukující krevní sraženiny a stimulující krevní oběh.

2. Léčba chodidly prasat

Chodidla prasat nejsou vmasírována do vlasů ani na obličej, ale jí se! Tento zvláštní pokrm poprvé začala připravovat japonská restaurace Hakata Tonton jako boj proti vráskám. Nohy prasat obsahují hodně kolagenu, který zabraňuje stárnutí kůže (známe z kolagenních injekcí).

1. Hlemýždí krém

Protože hlemýždi dokáží regenerovat své ulity, tak se kosmetický průmysl rozhodl používat klasické šneky (helix aspersa) do krémů. Ti účinně zbavují akné, obnovují sílu a pružnost pokožky. Hlemýždí výměšky, které používají k pohybu, jsou antibakteriální.

Read more

Local News