Tápete nad výběrem vhodného dárku? Zkuste zlaté mince

Share

Koupit vhodný dárek znamená někdy přemýšlet i několik dní, alespoň tedy pokud chcete být trochu originální. Flašku umí pořídit každý, s tou nezazáříte. Vsadíte-li však na zlato ve formě pamětních mincí, pravděpodobně nešlápnete vedle.

Zlato zdražuje

Mince vyrobené z jednoho z nejvzácnějších prvků na planetě dokáží určitě potěšit, a to nejen svými vizuálními kvalitami, nýbrž rovněž svou hodnotou. Zlata je totiž už docela málo, respektive se na mnoha místech pomalu nevyplácí těžit, a tak zdražuje. Když darujete někomu pamětní minci ze žlutého kovu, nedáte mu pouze hezkou připomínku, ale zároveň i něco, co bude s časem pravděpodobně růst na hodnotě.

Hodně samozřejmě záleží na tom, jakou minci oslavenci pořídíte. Ty ve spodní cenové hranici zase tak zajímavé z pohledu investice nejsou, jelikož se nevyrábějí z toho nejlepšího zlata. Jejich hodnota tedy už příliš stoupat nebude.

V případě lepších sběratelských kousků je to však naopak. Dárky, jako jsou pamětní mince z vysoce kvalitního zlata, se však většinou nepředávají mezi přáteli, ale často jde o pozornost prarodičů pro vnoučata, která takový prezent mohou zhodnotit někdy v budoucnu, až dostatečně vyroste na ceně.

Mince s věnováním

Ovšem i levnější mince dokáží potěšit. Zvláště, když je obohatíte o jména nebo titul. Stačí koupit čistou minci a vše potřené zařídit u profesionálního rytce. Často se takto umisťují na plochu i znamení zvěrokruhu či jiné symboly, které mají význam hlavně pro obdarovaného.

Díky tomu je možné mince použít jako dárek, když má někdo svátek nebo výročí svatby. Na některé větší kousky se dá vměstnat i věnování.

Mince se už dají koupit i s vyraženými jmény, nicméně často jsou k dispozici pouze jména méně tradiční a v našich končinách používaná pouze sporadicky. Není ani divu, jelikož o ta nejfrekventovanější je z logiky věci největší zájem.

Read more

Local News