Svařovací kukly a další potřeby, bez kterých se neobejdete při svařování

Share

Češi tradičně patří k národům, jež nemají problém si doma udělat různé opravy, dokonce se pouštějí také do náročnějších pracovních činností. Jednou z nich je svařování. K tomu, abyste jej mohli vykonávat bez útrap a zdravotních následků i v domácích podmínkách, je zapotřebí investovat nejen do svářečky, ale také alespoň do základních ochranných pomůcek.

Svářečky a zdroje

V případě, že se chystáte doma svařovat, budete v první řadě samozřejmě muset vložit peníze do svářečky. Nejde o nějak zvlášť drahé zařízení, jednoduchá invertorová svářečka vás vyjde zhruba na 4 tisíce korun, což je investice, kterou jako zruční kutilové jistě rádi učiníte. Právě invertory jsou dnes nejoblíbenějším typem svářeček, ve světě svářeček nahrazují starší trafosvářečky, jež se běžně používaly a v mnoha případech ještě stále používají v průmyslových podnicích. Invertorové svářečky oceníte nejen díky jejich lehkosti, kdy váží maximálně pár kilogramů, ale také proto, že se dají snadno obsluhovat díky zabudovaným elektronickým funkcím. Ke svářečce se vám budou hodit kvalitní wolframové elektrody. Aplikují se zejména pro svařování metodou TIG, případně třeba pro svařování plasmou apod.

Ochranné prvky

Velmi důležitou součástí výbavy jsou svařovací kukly. Jak je vám jistě známo, při svařování vzniká ostrý plamen a jiskry, snadno tak může dojít k poškození zraku. Proto jsou svařovací kukly nezbytnými pomůckami, které zabrání poškození očí. Ideální je pořídit si samostmívací kukly, jež dokážou samy regulovat průhled dle toho, jak ostrému světlu během svařování čelíte.

V neposlední řadě je dobré zmínit, že byste při svařování měli mít ideálně oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi tak, aby nemohlo dojít k případnému spálení kůže od vylétajících jisker. Samozřejmostí je pak rovněž nošení ochranných rukavic.

Read more

Local News