Srovnání povinného ručení do několika málo minut

Share

Kupujete nové nebo ojeté auto a potřebujete pro něho rychle sjednat pojištění? Nebo jste se podívali na výzvu k platbě a rázem jste si řekli, že povinné ručení vozidel je příliš drahé? V obou případech je dobré vědět, kde a jak ho sjednat tak, aby bylo cenově nejvýhodnější. Na to se podíváme společně.

Využijte internet

Pokud jste byli zvyklí na to, že jste si pojištění sjednali vždy osobně, tak musíme říci, že tato možnost není vždy nutná. Jsou totiž i jiné, značně rychlejší a pohodlnější cesty. Většina lidí přiznává, že si svou pojistku sjednala:

  • V autosalonu nebo autobazaru
  • Na pobočce poštovny
  • Doma, prostřednictvím obchodního zástupce

Ani jedna varianta však nemusí přinést to, co očekáváte. Tedy nejnižší možnou cenu. K té se dostanete jenom v případě, kdy využijete srovnání povinného ručení, které je dostupné online. Nesledujete nabídky jenom jedné pojišťovny, ale máte možnost vidět všechny. Tudy vede cesta, jak mít pojistku cenově nejlevnější.

Vše je jednoduché a rychlé

I když nejste zkušeným uživatelem počítačů, nemusíte se obávat toho, že byste si nezvládli ceny pojistky srovnat. Vše je velmi jednoduché a intuitivní. Jde jenom o to zaškrtat a vyplnit několik důležitých polí, které se právě k vaší případné pojistce vážou. Proč je to důležité? Proto, že ceny, které se vám za několik vteřin až minut objeví, nejsou žádnými orientačními. Naopak. Jedná se o ceny, které jsou reálné a jsou platné u konkrétní pojišťovny. A za tuto cenu můžete svou pojistku i jednoduše sjednat. To je důvod, proč je vyplnění některých údajů naprosto nezbytné. Jak jistě víte, lákavá cena na reklamních materiálech je v reálu úplně jiná. Takto zjistíte to, co vás zajímá.

Když získáte reálnou cenu, můžete za ni pojistku jednoduše prostřednictvím internetu také sjednat. Následně je vám vygenerována i zelená karta. Tu si stačí vytisknout a vozit v autě. Ta je totiž označována jako povinná výbava, kterou se musíte prokázat v případě kontroly. S tímto duplikátem jezdíte do doby, než vám od pojišťovny přijde originál.

Co je třeba vyplnit?

Nebojte se toho, že by to muselo být mnoho věcí. To rozhodně ne. Jsou to jenom informace, které se k ceně pojistky přímo vážou. O co se jedná přesně? Primárně můžeme říci, že je to tato trojice věcí:

  • Typ vašeho auta a objem motoru
  • Výše vašeho bonusu nebo malusu
  • Kontaktní informace

Poté už může dojít k vyhodnocení a k tomu, že se vám na monitoru zobrazí ceny pojistek, nebo že vám bude tento přehled zaslán i na mail. Můžete si tak vybrat kdykoliv později. Ne vždy má ale daný výpočet trvalou platnost. Vše se může v následujících dnech, ale i týdnech měnit. Když už vás konkrétní ceny pojistek skutečně zajímají, je vhodné dlouho neváhat a využít jich v době, kdy je to možné.

Není důvod přeplácet

Když se podíváte na ceny jednotlivých pojistek, tak zjistíte, že se mohou lišit až o tisíce korun ročně. Jak je to možné? Důvod je celkem jednoduchý. Někde je součástí pojištění mnoho doplňkových služeb. A to třeba v podobě ochrany pasažérů a zavazadel, v podobě ochrany před zvěří nebo počasím, nebo v podobě asistenčních služeb. Když je požadována půjčka na auto, kde je součástí splátky už samotné pojištění, obvykle je placeno právě takové, které je tím nejdražším.

Když si ho sjednáváte sami, je celkem pochopitelné, že vás zajímá hlavně základní ochrana. Nic více nepotřebujete a tak nemusíte ani zbytečně přeplácet. Jediné, na co se je dobré soustředit, je výše pojistného krytí. Tedy maximální částky, které za vás proplatí pojišťovny. Ty nejmenší jsou stanoveny zákonem, takže ani zde se není důvod obávat. I jejich výše totiž jasně ovlivní, kolik budete měsíčně nebo ročně platit.

 

Read more

Local News