Spánek má vliv na hladinu testosteronu. Zjistěte, jak jste na tom vy.

Share

Jak poznat, jestli máte nedostatek testosteronu? A proč je dobré snažit se jeho hladinu udržovat? Vše se hned dozvíte:

Jak poznáte, že máte nedostatek testosteronu?

Únava, vyčerpání, změny nálad – zkrátka se necítíte ve své kůži. Nedostatek testosteronu se podepíše na psychice i fyzické stránce. Můžete mít sklony k přibírání kil, nebo se to projeví zhoršenou kvalitou vlasů. Nedostatek testosteronu se začíná projevovat kolem čtyřicátého roku, u každého je to individuální.

Hladina testosteronu je ovlivněna spánkem

Pokud spíte méně, než 5 hodin, může být vaše hladina testosteronu snížena až o polovinu. Testosteron se totiž nejvíc tvoří v noci, během spánku. Čím méně spíte, tím míň se ho stihne vytvořit – to je jednoduchý výpočet.

Co všechno prospěje vašemu spánku:

Je důležité spát alespoň 8h denně, každý den. Pokuste se vstávat a usínat ve stejný čas jak ve všední den, tak o víkendu. Tělo bude za tuto rutinu velice vděčné!

Spánku pomáhá tma, a to už v čase před usnutím. Vyplatí se pořídit zatemňovací závěsy, a večer už nesvítit ostrými zářivkami se silným světlem.

Jak pomůže zinek?

Testosteron potřebuje ke své tvorbě dostatek zinku. Je to nejdůležitější minerál pro mužské zdraví a plodnost. Vedle něj doporučujeme také selen. Zkuste najít produkt pro podporu tvorby testosteronu, který obsahuje zinek, selen, a kromě nich třeba i ženšen nebo vitamíny. Protože k podpoře zdraví nestačí jediná živina, vyplatí se vsadit na propracované složení.

Je pro vás důležité cítit se i ve středním věku skvěle? Chcete nedostatek testosteronu řešit?

Read more

Local News