Sníte o domu? Hyposplátka nabízí úrok od 1,89 %

Share

Nebaví vás už platit vysoké nájemné a přemýšlíte o vlastním bytě? Nebo jste si vysnili domek s pozemkem, kde budete trávit čas s rodinou a nebudete se muset bát pustit děti ven, protože je budete mít pod stálým dohledem? Pokud jste nevyhráli v loterii, nejspíš budete uvažovat, jak svou vysněnou nemovitost financovat. Hyposplátka nabízí úrok od 1,89 % ročně a rozložit si své splátky můžete až na 30 let.

Splátky rozložíte až na 30 let

Až si v nabídce realitních kanceláří vyhlédnete svůj vysněný domek, byt nebo pozemek, budete muset začít rychle jednat. Zvlášť v dnešní době budete čelit velké konkurenci, nabídka atraktivních domů v dobrých lokalitách a za dostupné peníze je totiž výrazně nižší než poptávka. Na prohlídce pěkného domku se sejde mnoho zájemců, takže je dobré, abyste byli připraveni na rychlou akci. Předně se musíte poměrně rychle rozhodnout a domek si za poplatek rezervovat u realitního makléře, aby vás nepředběhl jiný zájemce. A pokud nemáte dostatečnou hotovost, přijde pak na řadu jednání s bankou o úvěru. Výhodou hyposplátky je, že úvěrovou smlouvu vyřídíte bez poplatku za sjednání. Pro získání úvěru stačí mít naspořeno 20 % pořizovací ceny nemovitosti. Díky bezpapírovému sjednávání a elektronickému podpisu banka žádost o úvěr vyřídí v řádu hodin nebo několika málo dní. Každý samozřejmě hledá optimální model financování, který by příliš nezatížil jeho rozpočet. Hyposplátku si můžete rozložit až na 30 let a zvolit si délku fixace úrokové sazby na tři nebo pět let.

Financujte i byt či pozemek

Hyposplátku je možné použít na koupi jakéhokoliv domu či bytu, pořízení stavebního pozemku, rozsáhlejší rekonstrukce či modernizace, právní služby spojené s koupí nemovitosti, úhradu dědické daně a daně z nabytí nemovitosti, která činí čtyři procenta z ceny nemovitosti. Pokud si chcete orientačně zjistit, jak vysoká bude vaše měsíční splátka úvěru, využijte kalkukačku na internetových stránkách Raiffeisen stavební spořitelny. Pak je obvykle postup takový, že v bance podáte žádost o úvěr, ta prověří vaši bonitu a také to, zda nejste vedeni v registru dlužníků. Pokud máte pochybnosti o svém splácení v minulosti, doporučuje se před podáním žádosti o půjčku ověřit si, jaké informace jsou o vás vedeny v registrech. Aktuální a spolehlivé informace získáte přímo na svůj mobilní telefon během pár chvil. Na internetových stránkách Raiffeisen stavební spořitelny najdete i další odpovědi na otázky, které potřebujete vědět v souvislosti s žádostí o úvěr.

Potíže se splácením bance ihned oznamte

Pokud vám banka úvěr schválí, bude požadovat jeho zajištění nemovitostí, kterou si budete muset také pojistit. Úvěr lze předčasně splatit, v případě splacení úvěru ve fázi překlenovacího úvěru má banka právo na náhradu účelně vynaložených nákladů, které jí vzniknou v souvislosti s předčasným splacením úvěru. Pokud se během splácení dostanete do finanční tísně, ihned to bance oznamte. Pokusí se vám nabídnout řešení, a vyhnout se tak případnému zápisu do registrů, upomínkám či sankcím.

Read more

Local News