Snadnou přepravu kol umožní střešní nosiče

Share

Jízda na kolech patří k nejpopulárnějším tuzemským volnočasovým aktivitám, vlastní kolo má doma skutečně téměř každý z nás. Abyste si mohli vychutnat jízdu neznámými krajinami, třeba během dovolené, je často zapotřebí vyřešit přepravu kol. Ideální je, pokud máte vlastní vozidlo. Na něj pak stačí připevnit vhodný střešní nosič.

Moderní střešní nosiče jsou uzpůsobené tak, aby při cestě autem nijak nenarušovaly jeho jízdní vlastnosti. Zároveň vybrané modely dokážou pojmout klidně až 4 kola, díky čemuž máte možnost se vypravit na kola s celou rodinou, případně svými přáteli.

Čeho si všímat při výběru střešního nosiče kol?

Při volbě střešního nosiče je důležité si všímat, zda je vámi vybraný model vhodný pro dané vozidlo, respektive značku automobilu. Většinou tento údaj naleznete u každého konkrétního produktu přímo od výrobce.

Dalším bodem, u něhož byste měli zpozornět, je způsob, jakým se střešní nosič upevňuje. Moderní řešení představují střešní nosiče s příčníky, které se instalují pod střešní rám, potažmo do střešního žlábku. Jejich montáž je poměrně jednoduchá, nosiče jsou přitom velmi bezpečné. Některé modely navíc mají bezpečnostní zámky, jimiž ochráníte převážená kola před zloději, kteří se často zaměřují právě na odcizení bicyklů na autech.

Příkladem spolehlivých střešních nosičů jsou produkty značky Thule. Jde o velmi oblíbené nosiče kol, kromě jiného se vyrábějí z lehkých materiálů, především hliníku, takže během jízdy nepůsobí rušivým dojmem, což je častou vadou například u starých ocelových nosičů.

Střešní box pro přepravu věcí

Při cestě na dovolenou vám často nestačí kufr a zadní sedačky auta. Abyste získali více prostoru, dá se pořídit praktický střešní box. Většinou se jedná o takzvané rakve, které pojmou zavazadla v objemu desítek, ba dokonce stovek litrů. Jde o velmi užitečný doplněk na cesty. A chcete-li si s sebou vzít ještě kola, pak namísto zmíněného střešního nosiče, jehož prostor zabere právě střešní box, použijte třeba nosič kol na tažné zařízení.

Read more

Local News