Škoda v anketě Auto roku 2020 zabodovala. Model Kamiq skončil třetí

Share

V pořadí již šestadvacátý ročník tradiční ankety Auto roku má svého posledního vítěze. V loňském roce ukořistil prvenství hatchback nižší střední třídy Ford Focus, letos historicky poprvé slavilo BMW řady 3. Značka Škoda si bude na zopakování úspěchů z let minulých, kdy obsadila první místo hned čtyřikrát za sebou (v letech 2015, 2016, 2017 a 2018), muset počkat. Přesto se jí dařilo a modelu Kamiq stačily body na třetí místo. Odbornou novinářkou porotu zaujal velkorysým prostorem, moderním infotainmentem a širokým spektrem asistenčních systémů.

Žádný z aktuálních modelů značky Škoda sice netriumfoval a nestal se „autem roku“, ale automobilka rozhodně nemá důvod ke smutku. Naopak – v anketě Auto roku 2020 posbírala nejvíce cen. Veřejnost zvolila Škodu Kamiq nejlepším vozem v kategorii malých crossoverů a za absolutní jedničku byla i ve čtenářské anketě serveru Garáž.cz. Pozitivní ohlas zaznamenala také Škoda Scala. Odnesla si prvenství v kategorii nižší a střední třídy.

Lukáš Vlček, ředitel Škoda Auto Česká republika, při přebírání ocenění nezapomněl připomenout všestranný charakter, agilitu a vysokou úroveň bezpečnosti kompaktního SUV a zdůraznil, že je o něj zájem. Automobilka doposud evidovala více než 5600 objednávek. Navzdory silné konkurenci se Škoda Kamiq umístila na třetím místě, což považuje za velký úspěch. Navíc nejde o první ocenění –  model zabodoval také v prestižních magazínech Auto Bil a Bild am Sonntag. Titul Golden Steering Wheel v kategorii „Nejlepší auto do 25 000 EUR“ je jedním z nejatraktivnějších ocenění, které lze v Evropě získat.

Christian Strube převzal ocenění Golden Steering Wheel 2019

Druhá část ankety, jejíž výsledky ovlivňuje veřejnost, jasně vypovídá o kvalitách obou modelů. Že značka Škoda bezesporu vykročila správným směrem, potvrzuje i prodejní úspěch modelu Scala. S téměř jedenácti tisíci objednávkami během osmi měsíců na trhu jde o nejprodávanější kompaktní hatchback na trhu.

Read more

Local News