Sháníte vážně jedinečný dárek pro své děti? Přinášíme vám super tip

Share

Ačkoliv nás naše ratolesti občas dokážou pěkně dopálit, i přesto na ně nedáme dopustit. Přece jen se jedná o úplně nejdůležitější osoby v našich životech. Nejraději bychom jim dali úplně vše, po čem touží. Lámete si hlavu s ideálním dárkem ke speciální příležitosti?

Darujte něco originálního

Možná vás už přestaly bavit tuctové předměty, které nakupují úplně všichni ostatní lidé. Už nechcete darovat oblečení, knihy, elektroniku a další nesmysly? Pak se tentokrát spolehněte na jedinečný zlatý dukát z 23,66karátového zlata. Co je na něm tak speciálního?

Odpovědí je fakt, že jeho přední stranu bude zdobit jméno vaší ratolesti. Na opačné straně zase uvidíte její příjmení. Celá medaile váží 3,49 gramů a má průměr 20 milimetrů. Obdržíte ji zabalenou v průhledném blistru a položenou v elegantní dárkové krabičce. Výrobce (Pražská mincovna) samozřejmě pošle i certifikát pravosti.

Chcete si prohlédnout budoucí vzhled dukátu? Pak klikněte na webové stránky pod výše vloženým odkazem. Na nich najděte jméno i příjmení své ratolesti (seznam je seřazený podle abecedy) a mrkněte se na grafické vyobrazení vzhledu medaile. Ve stejnou chvíli si budete moci přečíst i veškeré důležité informace, zaplatit a celý komplet si nechat doručit až domů.

Otázkou zůstává, proč byste měli svým dětem dopřát právě zlatý dukát? Mimo originality a sentimentální hodnoty jim totiž poskytnete i řadu dalších důležitých hodnot. Jakých?

Zlato je věčné

Zlato je tu s námi již miliardy a miliardy let. Někteří vědci říkají, že se na naši planetu dostalo těsně po jejím vzniku, a to s pomocí meteoritického bombardování. Bavíme se však o časech, kdy ještě lidstvo neexistovalo.

Náš čas přišel až o mnohem později. Už před nějakými pěti až šesti tisíci lety jsme začali uznávat zlato jako šperk i uchovatel hodnoty. Vedli jsme o něj války, stěhovali jsme kvůli němu svá města i celé národy.

V dnešní době o něj už neválčíme. Trochu jsme vyspěli, a tak ho používáme spíše jako investiční prostředek a ochranu před nebezpečím. A právě ochranu dopřejete i svým ratolestem.

Bezpečí v dobách nejistoty

Hlavní silou zlata je jeho odolnost proti všem ekonomickým krizím – války, pandemie, celosvětové recese a podobně. V daných časech se totiž rychle vytrácí hodnota peněz, akciové trhy padají dolů a lidé přichází o své úspory. Poté trvá několik let, než se zase veškeré trhy stabilizují a ekonomika začne růst.

Žlutý kov si naopak v časech nepohody vede skvěle a rychle zvyšuje svou cenu. V osmi z deseti historických případů začíná právě v dobách krizí raketově růst jeho hodnota. Budete-li tedy v úzkých, prostě a jednoduše jej prodáte (kupec se vždy najde), a tím pádem snížíte dopad recese na svou rodinu.

Ochrana majetku proti inflaci

Nemusí být zrovna apokalypsa, abyste ocenili sílu zlata. V dobách rozkvětu vám totiž pomůže překonávat inflaci, a dokonce postupně zhodnocovat vložené finance.

Čísla mluví jasně. Stačí se mrknout na internetové grafy a ihned zjistíte, že za poslední rok vzrostla cena zlata o 14 % (takže překonala vysokou inflaci v roce 2023). Za pět let o 61 %. Za osmnáct let (od narození až po dospělost vašeho dítěte) o 400 %!

Nehledě na fakt, že se při koupi zlata vyhnete dani z přidané hodnoty. Plánujete-li zpětný odprodej, zapomeňte i na daň z příjmu. Nechcete odevzdávat těžce vydělané peníze státu? Pak jste na správné adrese!

Pořídíte-li tedy nyní svým ratolestem zlaté dukáty, v budoucnu je budou moci prodat za několikanásobnou cenu. Dostanou-li se tedy někdy do úzkých, budou mít k dispozici záchranný kruh. To samé přirozeně platí i pro vás.

Read more

Local News