Sháníte levné bydlení? Zkuste dražby nemovitostí

Share

Nikdo nechce kupovat byt či dům za spoustu milionů, jenže současná situace na realitním trhu jinou možnost nedává. Pokud tedy nejste dostatečně chytří a nevyužijete možnosti, o níž mnoho lidí neví – koupě nemovitosti v dražbě.

Koupě nemovitosti v dražbě nezavání žádným průšvihem. Jde o domy či byty, které jsou zcela v pořádku. Mnohdy se jedná o naprosto luxusní rezidence, jejichž majitelé ovšem kvůli nějakému problému skončili v exekuci a domem se z ní musí vyplatit. Jistě, najdete mezi nimi i zchátralé stavby, které by bylo výhodnější zbořit a použít jen pozemek, nicméně takové objevíte i v nabídkách realitních kanceláří.

Dražby se může zúčastnit každý

Na to, abyste se mohli zapojit do dražby, nemusíte patřit k horním deseti tisícům. Naopak. Dražby nemovitostí jsou veřejnosti otevřené a jediné, co potřebujete, je složit zálohu, která bývá obvykle ve výši několika desítek tisíc korun. Pokud nic nevydražíte, tuto zálohu vám zase vrátí. Přihazovat můžete dle vlastní libosti, je to docela adrenalin. Dražit se začíná na nízké částce, například exekuce v Ostravě pod vedením soudní exekutorky Mgr. Pavly Fučíkové začínají na dvou třetinách stanovené ceny.

Dražit lze i z pohodlí domova

Za standardní jsou považovány exekuční dražby nemovitostí s přímou účastí, kam se v určené datum a čas dostavíte osobně. Budete tam sedět s dalšími zájemci a nahlas křičet čísla. Jestli vám to ale časově nevychází nebo se stydíte, nabízí se varianta elektronické dražby nemovitostí v exekuci. V daný čas se posadíte k počítači a přihazovat budete online. Jen je potřeba předem ověřit svou totožnost na CzechPOINTu a také včas zaplatit dražební jistotu. Draží se zpravidla dvě hodiny či tak dlouho, dokud přibývají nabídky.

Vydražit nemovitost není složité, přitom tím ušetříte nemálo peněz. A ještě si užijete adrenalin.

Read more

Local News