Sektorový nábytek není minulostí. Jaké jsou jeho přednosti?

Share

Mnozí z vás si jistě pod pojmem sektorový nábytek představí nevzhledné kusy, které opanovaly místnosti v panelových bytech většiny domácností během éry socialismu v minulém století. Proto k tomuto druhu nábytku panuje lehké opovržení. Dnes se ale vrací zpět do módy. A není se čemu divit.

Zapomeňte na šedivá osmdesátá léta

Moderní sektorový nábytek v sobě totiž dokáže skloubit funkčnost, cenovou dostupnost, ale zároveň také eleganci a styl. Již dávno pryč jsou doby, kdy takovýto nábytek byl spíše odstrašující svým univerzálním a nepříliš atraktivním vzhledem. Dnes si můžete pořídit skutečně pěkné sestavy, které obohatí každou domácnost, a to i u náročnějších majitelů.

Skladebný nábytek se hodí do každé místnosti

Velkou předností, kterou se sektorový nábytek může pochlubit, je možnost jeho nejrůznějšího kombinování, doplňování a sestavování. Ideální je třeba jako nábytek do obýváku, skvěle se pak hodí také do pokojů vašich dětí. Tím, jak postupně rostou, chodí do školy a mají jiné potřeby na prostor v pokoji, můžete nábytek doplňovat, aniž by utrpěla jeho celková koncepce.

Oproti pořizování jednotlivých kusů nábytku zde máte jistotu, že nevznikne chaos, kdy každá skříň, polička a stolek budou z jiného materiálu, v jiném vzhledu a designu. Vše naopak působí kompaktně a celistvě.

Uspokojí milovníky klasiky i vyznavače moderního bytového designu

Sektorový nábytek, jinak nazývaný také jako nábytek skladebný, se dá pořídit v mnoha stylech. Oblíbený je rustikální, kdy si domů přinesete prvky z minulosti, ovšem pouze v takovém pojetí, které se vám líbí. Nechybí ale ani vyloženě atraktivní sestavy, jež ocení majitelé luxusních bytů a rodinných domů.

Předností sektorového nábytku je fakt, že se hodí i do menších místností. Zaujme jen tolik prostoru, aby zde zbývalo místo pro běžný pohyb. Pokoj přitom stále vypadá vzdušně, nábytek nepůsobí zbytečně rušivým dojmem. Má zkrátka své kouzlo a je logické, že jeho obliba roste.

Dodavatelem nábytku na internetu je hmnabytek.cz.

Read more

Local News