Sauna zlepšuje imunitu a bojuje proti virům

Share

Pokud vás permanentně trápí nachlazení, pravděpodobně hledáte způsob, jak zlepšit svou funkci imunitního systému. Sice se jako jedno řešení nabízí vitamíny a doplňky stravy, ovšem můžete pro svůj organismus udělat ještě více. Věděli jste o tom, že významný podíl na posilování imunity má také pravidelné saunování?

Imunitní systém má velice důležitou funkci, a to chránit organismus před viry a bakteriemi, které jsou přítomné opravdu všude.

Sauna proti virům

Dokonce existují různé studie, které potvrzují, že pravidelný pobyt ve vyhřáté sauně zvyšuje tvorbu bílých krvinek, které vás chrání před bacily. Jestliže začnete navštěvovat saunu alespoň jednou týdně, snížíte riziko onemocnění o třicet procent. V případě, že budete chodit do sauny alespoň dvakrát až třikrát týdně, riziko snížíte až o šedesát pět procent. Ideální by však bylo, kdybyste se především během chřipkového období saunovali denně.

Veřejné sauny však navštěvuje spousta lidí. Jestliže si chcete dopřát soukromí, pořiďte si vlastní saunu, a potom v ní můžete relaxovat opravdu každý den. Poděkuje vám i vaše zdraví, a to nejen fyzické, ale také duševní. Finské sauny prokazatelně zlepšují krevní oběh, zlepšují fyzickou kondici, odplavují nebezpečné toxiny skrze pot. Příjemně se zrelaxujete, a to v každém ročním období. Sauny se využívají nejen v zimě, ale i v létě.

Jakou saunu si pořídit?

Chcete, aby vám na zahradě stála venkovní sauna? Obraťte se na společnost DYNTAR, která je předním specialistou v tomto segmentu. Vyrábí sauny už od roku 1991, takže ví, co zákazníci požadují, a to promítá do výrobního procesu. Sauny jsou řešené na míru zákazníkovi a jeho prostorovým možnostem, takže najdete i takovou variantu, která dokonale zapadne do vaší menší zahrady. Sauny DYNTAR patří mezi špičku, přesvědčte se sami.

Read more

Local News