Samsung vs. LG: Souboj dvou největších rivalů na trhu s televizory

Share

V současné době na trhu s televizory působí spousta společností, přičemž o místo lídra už několik let bojují dvě přední značky, a to konkrétně LG a Samsung. Pyšní se poměrně širokou nabídkou modelů, které disponují vším, co se od moderních televizorů žádá. V následujících řádcích si přečtete shrnutí dvou oblíbených modelů od výše uvedených výrobců.

Jihokorejská společnost LG na trhu působí od roku 1958, zatímco Samsung pocházející ze stejných končin se zrodil o několik let později, a to v roce 1969. Vzali jsme dva nejpopulárnější modely z internetového obchodu expert.cz, který se specializuje na prodej elektroniky.

Televize Samsung

Samsung má ve svém portfoliu ultratenký televizor pod označením UE49MU6402 o úhlopříčce 49 palců, což je 123 centimetrů. Chloubou zařízení je 4K obrazovka s rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů, které slibuje ostrý obraz za každé situace. Integrované reproduktory s výkonem 20 W jsou pomyslnou třešničkou na dortu.

Stejně jako většina produktů od ostatních značek, tak i televize Samsung podporuje technologii HDR, která zajišťuje dokonalý jas a kontrast. Dalšími vychytávkami jsou UHD Dimming zajišťující ideální poměr světel a stínů a UHD Crystal Colour slibující perfektní vyvážení barev.

Televize LG

Pro Samsung je konkurenční smart televize od značky LG, a to konkrétně model 60UJ634V. Chlubí se IPS panelem s rozlišením 4K, který divákům poskytuje pestré barvy a vysoký kontrast ze všech pozorovacích úhlů. Stejně jako televize Samsung, tak i televize LG využívá technologie HDR. Ovšem navíc má funkci HDR Effect, s níž přišla samotná společnost LG, a tak obrazovka dokáže převést obsah se standardním dynamickým rozsahem do HDR kvality. Samozřejmostí jsou reproduktory simulující prostorový zvuk.

Read more

Local News