S realitním portálem CINCINK dobře prodáte i nakoupíte!

Share

Jak prodej, tak koupě nemovitosti se neobejdou bez řady úkonů. Ty by v ideálním případě měly být vykonávány profesionály. A zdaleka se nejedná jen o právníky a hypoteční poradce. Realitní portál CINCINK je sdružuje pod jednou střechou.

Při prodeji, ale i koupi nemovitosti na vás dokonce čeká celý kolotoč povinností. Některé jsou nutné, jiné doporučované. A ty mimo jiné zvyšují pravděpodobnost úspěšného završení obchodu. Právě ten je cílem provozovatelů jedinečného realitního portálu CINCINK.

Nejenom inzerce zdarma

CINCINK je realitní portál, jenž na českém trhu nemá obdoby. Nenabízí jen a pouze inzerci zdarma, ale především služby jednotlivých specialistů z řad advokátů, daňových, hypotečních i finančních poradců, editorů, grafiků a fotografů, kteří jsou připraveni být vám nápomocni ve všech fázích prodeje i koupě nemovitosti.

Nepodceňujte technickou inspekci nemovitostí

Tu a tam médii proběhnou zprávy o tom, jak nejmenovaný kupec nemalý peníz vydal za nemovitost, ze které krátce po koupi začali vypadávat kostlivci ze skříní, ať již v podobě nefunkční hydroizolace, protékající střechy či zastaralých elektrických rozvodů. Tento kupec si nemovitost po technické stránce neprověřil, a to byla velká chyba. Pokud by si nechal vypracovat technickou inspekci nemovitosti, byl by ušetřen mnoha nemilých překvapení. A ty by se projevila i na prodejní ceně.

Nezapírejte žádné skryté vady!

Dobrou zprávou je, že tzv. skryté vady lze zákona reklamovat do pěti let po uzavření kupní smlouvy – je-li samozřejmě dobře sepsána. Na pozoru by tak v tomto smyslu měli být i prodávající, kteří tak po prodeji mohou být zaskočeni výčtem závad, které kupce samozřejmě bude chtít uhradit. Technická inspekce nemovitosti je tak vhodná pro obě strany.

Mějte své peníze pod kontrolou!

Chýlí se prodej či koupě vaší nemovitosti ke zdárnému konci? Nechvalte dne před večerem. Ani v tento okamžik si ještě nemůžete být svými financemi či nabytou nemovitostí jisti. Problém je v tom, že kupující za nemovitost zaplatí, ale převod na nového majitele nějaký ten týden trvá. A co se děje v tomto vzduchoprázdnu?

Abyste nesplakali nad výdělkem

Prakticky nic. Kupec i prodávající nemají peníze ani nemovitost, a to samozřejmě na obou stranách budí obavy. Klidný spánek si budete moci dopřát, dáte-li své finanční prostředky do tzv. úschovy, a to přímo Komerční bance, která je partnerem realitního portálu CINCINK. Takováto úschova peněz je stoprocentní zárukou jejich bezpečnosti. Do jiných než povolaných rukou se zkrátka nedostanou!

Nezapomeňte na daň z nabytí nemovitosti!

Ani koupí nemovitosti vaše výdaje bohužel nekončí. Zřejmě jste obeznámeni, že každý kupující je ze zákona povinen uhradit daň z nabytí nemovitosti, a nezměnilo se to ani poté, co se hrskta poslanců snažila tuto daň zrušit. Chcete-li mít jistotu, že daňové přiznání dobře vyplníte, včas odevzdáte a uhradíte, neváhejte se obrátit na služby daňového poradce. Jinak vám hrozí penále a pokuta za každý nezaplacený den, která v horizontu delšího časového období nemusí být nezanedbatelná. 

Bojíte se hypotéky? Nemusíte!

Samostatnou kapitolou je získání finančních prostředků na pořizovanou nemovitost. Nejčastější způsob financování vlastního bydlení stále představuje hypotéka. Podmínky jejího udělování sice zpřísnily, ale i přesto existují reálné možnosti, jak je naplnit. A profesionální hypoteční poradci portálu CINCINK tu jsou od toho, aby vás s nimi seznámili. Tak toho využijte! 

Read more

Local News