S kvalitní svítilnou si posvítíte nejenom na cestu

Share

Klasická svítilna neboli baterka vám v první řadě pomůže s orientací za nevhodných světelných podmínek. Zkrátka si s ní posvítíte na to, co nevidíte. A jsou situace, kdy vám doslova zachrání kůži. Nebo alespoň vytrhne trn z paty.

Baterku většinou nejvíce potřebujeme, když ji nemáme po ruce. Klasickou modelovou situací je noční porucha automobilu. Bez svítilny v kufru vozidla nářadí nutné k jejímu odstranění zkrátka nenajdeme. A takovýchto příkladů existuje celá řada. Včetně těch život zachraňujících. A na základě jakých parametrů vybrat tu pravou? Dozvíte se z následujícího článku. 

Vybíráme svítilnu

Na trhu se setkáte se svítilnami několika kategorií. Jedná se o svítilny univerzální, pro každodenní nošení, turistiku a kempování, outdoorové sporty a expedice, myslivost a lov. Speciální kategorií pak jsou čelovky a svítilny potápěčské. Jakou zvolit? To samozřejmě závisí na primárním účelu jejího využívání.

Jakou svítilnu sháníte?

Hledáte pohotovostní svítilnu pro každodenní situace? Pak zřejmě budete vybírat v segmentu svítilen univerzálních. Potřebujete si posvítit při práci? Zřejmě vám přijde vhod čelovka. Tu navíc ani nemusíte držet v rukách, prakticky si ji upevníte na čelo. Z toho důvodu je tento druh svítilen oblíbený i u chodců, motoristů a rybářů.

Na co se zaměřit?

Spolu s účelem využívání svítilny se však zaměřte i na několik dalších parametrů, jako jsou světelný výkon (předurčující světelnou intenzitu), výdrž svícení a odolnost. Na trhu se například setkáte se svítilnami odolnými vůči vodě, nárazům i prachu. Zajímejte se však i o způsob napájení – rádi byste svítilnu dobíjecí, nebo na baterie? Jistým parametrem je i technologická vyspělost vaší nové svítilny. Špičkové modely jsou například vybaveny digitální regulací svitu.

Zaměřeno na výkon a dosvit svítilny

Dalším důležitým parametrem je dosvit svítilny, tedy vzdálenost, kterou nám svítilna osvítí. Tento údaj se udává v lumenech. Obecně se dá říci, že čím nižší nároky na svítilnu máte, tím nižší dosvit si můžete dovolit. Zatímco s univerzální malou svítilnou do kapsy s výkonem do 200 lumenů si posvítíte na několik desítek metrů, náročnější sportovní aktivity se neobejdou bez svítilen se světelným tokem pětinásobným. Záchranáři, myslivci a lovci jsou zase vybaveni svítilnami s výkonem ještě vyšším.

Vybírejte na labbro.cz

Kvalitní a především spolehlivé svítilny seženete například na e-shopu www.labbro.cz. V nabídce najdete čelovky, svítilny tužkové, kapesní i speciální inspekční. Ale i spoustu dalších elektrospotřebičů, postelí, matrací, doplňků do kuchyní, ložnic, dílenského vybavení, a dokonce i vlastních truhlářských výrobků, jako jsou masivní řeznické vály a krájecí desky stejně jako desky na pračku a sušičku. Tak neváhejte a vybírejte! 

Read more

Local News