Rusňákova investiční skupina a nová činnost Nadace DRFG

Share

Investiční skupina DRFG Davida Rusňáka založila také svoji nadaci, aby mohla podporovat různé činnosti v regionu. Její krédo zní: Všechno začíná setkáním. Je to nejen metoda práce, ale i osobní zkušenost mnoha pracovníků zdejší investiční skupiny. Nadace DRFG podporuje festival Meeting Brno inspirovaný italským festivalem přátelství mezi národym, Meeting Rimini. Náplní převážně kulturní akce je hledání i přímé opětovné budování mostů se středoevropskými sousedy a hosty.

Festival Meeting Rimini

Festival Meeting Rimini je největší akce svého druhu na celé planetě. Pořadatelé nasedli na letadlo, a vyrazili hledat inspiraci přímo na tomto meetingu. Pak také mohli nabídnout a zužitkovat své cenné zkušenosti právě z Meetingu Rimini i v Brně na Moravě. Mnohé diskuse dokládají, že se brněnský meeting opravdu povedl. Přišel Rok smíření s nezapomenutelnou Poutí z Pohořelic na Mendlovo náměstí. Pak došlo k vytvoření platformy, která bude atmosféru smíření v Brně udržovat a podporovat. Proto i letošní ročník festivalu Meeting Brno proběhl za významné podpory Nadace DRFG a jeho aktivních zaměstnanců, kteří sami tuto akce finančně podpořili. Spojení těchto festivalů přineslo mnoho nových možností.

Meeting Brno

Podařilo se poskládat úžasný organizační tým a diskuse i recenze kladně hodnotící akci to dokládají. Pořadatelé se ocitli v programu Meetingu Rimini přímo po boku tuniského nositele Nobelovy ceny míru 2015 a dalších desítek globálně významných osobností. Italští přátelé spolu s Rhein-Meetingem Köln pozvali český tým ke společnému evropskému projektu, navázali současně i partnerství se skvěle obsazovaným New York Encounter a s organizátory meetingů – encounterů v Barceloně, Madridu, Londýně a Lisabonu. Mezinárodní časopis Tracce zařadil Meeting Brno po boku komunity Taize a ženevského centra excelence CERN k velkým příkladům naděje pro Evropu v krizi. Investiční skupina spolu s Nadací DRFG podporuje celu řadu sociálních, kulturních a sportovních projektů. A do dalších let se můžeme těšit na další rozšíření záběru.

 

Read more

Local News