Ronaldo na MS v Brazílii nebude chybět

Share

Jen necelé tři týdny zbývají do další vrcholné světové akce v jednom z českých nejžádanějších sportů. Mistrovství světa ve fotbale začíná již 12. června úvodním utkáním domácí Brazílie s výběrem Chorvatska. Od 17 hodin bude zcela nová Arena de Sao Paulo s kapacitou téměř šestašedesáti tisíc bouřlivých a temperamentních Brazilců hnát své hvězdy za touženým mistrovským titulem světového formátu. Tím správným kořením pro ně bude právě příchuť domácího prostředí. Jedním z hlavních fandů bude zcela nepochybně i bývalý střelec a hvězda kanárků Ronaldo Luis Nazario de Lima.

Právě Ronaldo byl jedním ze strůjců posledního titulu, který se podařilo Brazilcům získat na turnaji v Koreji a Japonsku v roce 2002. Tam se svými osmi brankami výrazně pomohl nejen svému týmu, ale získal tak i osobní trofej pro nejlepšího střelce turnaje, a spolu s Oliverem Kahnem a Hong Mjong-poem byl vyhlášen za nejlepšího hráče. Součtem všech svých branek na mistrovstvích světa jako perličku překonal Gerda Müllera a přivlastnil si rekord krále střelců. Navíc právě po tomhle mistrovství přišel jeho přestup do slavného Realu Madrid, kde zažil svoji nejúspěšnější část kariéry.

Stejně úspěšnou sérii jako na mistrovství světa či v Realu Madrid má nyní také ve světě pokeru. Jakožto ambasador pro Pokerstars se mu dostalo druhé vlny úspěchu a uznání ve zcela odlišném sportu. Ve fotbale byl známý pro svou úžasnou techniku a sílu na míči. Jak dokáže bývalý fotbalista brilantně zacházet s hracími chipy se podívejte zde.

Pokud také prahnete po podobných dovednostech, nastartujte svou hvězdnou dráhu a hrajte poker online zdarma. Ke sledování vzdálených zápasů z mistrovství světa to bude rozhodně příjemné zpestření. Celý turnaj totiž bude probíhat pod horkým brazilským sluncem dlouhý měsíc, během kterého se určitě můžeme těšit na spoustu překrásné fotbalové podívané. Favorizované týmy, mezi které se kromě Brazilců řadí z Evropy zejména Španělé, Němci či Italové (z Jižní Ameriky pak Brazilcům budou konkurovat hlavně Argentinci), mají již napilno. Potýkat se však na poslední chvíli musí se spoustou zranění, která mnohým týmům ubere jejich hlavní hvězdy. Němcům bude chybět Lars Bender, Uruguay se bude modlit, aby Luis Suárez stihl být fit po pravděpodobně nevyhnutelné operaci kolene, Francii bude chybět brankář Mandana a Chile zase záložník Fernández.

Největší hvězdy jako Christiano Ronaldo v dresu Portugalska, Frank Ribéry za Francii, Messi za Argentinu či jeho týmový kolega, kanárek Neymar, však pozornosti neuniknou a budou se o svou slávu moci poprat.

Velkou otázkou však právě pro Brazílii je nejistota dostavěných stadionů. Obrovské časové prodlevy při stavbě či rekonstrukci stejně jako protesty domácího obyvatelstva v ulicích velkoměst vyvolávaly velké debaty a bezpečnosti hráčů i diváků. Smrt několika dělníků je tak velkou černou kaňkou na organizaci Jihoameričanů. Již teď je jisté, že některé stadiony nebudou mít kompletní zastřešení, příjezdové cesty a dálnice jsou také ve skluzu – bude to ještě zajímavé.

Nechme se tedy překvapit, jak bude podpora Ronalda pomáhat jeho kamarádům a zda postačí k zisku titulu pro domácí barvy, nebo zda si nejcennější trofej odveze opět někdo na starý kontinent, jelikož obhájci ze Španělska rozhodně nemají touhu udělat pohár putovním.

Read more

Local News