Reflexní vesty pro děti

Share

Bezpečí dítěte bývá pro rodiče na prvním místě. Samozřejmě nelze mít potomka pod dohledem celých 24 hodin 7 dní v týdnu. Alespoň na určitý čas, kdy jde například dítě do školy nebo naopak domů, bývá bez dozoru. Jak mu tedy zajistit co největší bezpečnost?

Špatná viditelnost na silnicích

Jednou z nejčastějších příčin nehod bývá špatná viditelnost na pozemních komunikacích. Stačí pouze, aby byla venku hustá mlha, dítě se špatně rozhlédne při přecházení silnice, najednou se znenadání objeví auto a neštěstí je na světě. Těmto tragickým událostem můžete hravě předejít tím, že dítěti pořídíte výrazné reflexní prvky. Ty jej udělají pro řidiče mnohem viditelnějším za každého počasí.
Na odkaze https://www.altima.cz/5-detske-reflexni-vesty/ najdete širokou nabídku produktů, díky nimž během chvilky zvýšíte bezpečnost svého dítka. Nejúčinnější prevencí před střetem dítěte s jedoucím vozidlem je zajisté reflexní vesta. Při nákupu volte o něco větší velikost, aby se dala snadno obléct i přes zimní bundu či silnější mikinu.

Pozor na podzim a zimu

Podzimní a zimní měsíce jsou, co se špatné viditelnosti týče, ty nejhorší. Ráno, když jde dítě do školy, bývá většinou ještě tma a naopak odpoledne se zase velmi brzo stmívá. Svůj podíl mají také mlhy, sychravé počasí či husté sněžení. Jestliže bývá pro potomka cesta podél komunikace denním chlebem, nošení reflexních prvků by mělo být samozřejmé.
Altima nabízí reflexní vesty v různých provedeních. Pořídit si tak můžete kousek se zajímavými dětskými motivy, které si dítko zamiluje. Vestu klidně doplňte různými odrazkami umístěnými na batohu, klíčenkami nebo reflexními nažehlovačkami. Vůbec nic tím nezkazíte, ba naopak riziko případné dopravní nehody ještě snížíte. Situaci nikdy nepodceňujte a potomkovi důrazně vysvětlete, jak moc je důležitá obezřetnost a ochrana zdraví.

Read more

Local News