Profesionální vojáci se zbavují stresu v sauně, vezměte si z nich příklad

Share

Ukrajinští vojáci, kteří jsou na frontě u města Pisky, si příliš klidu neužijí. Aktivně se tu bojuje a každou chvíli je slyšet výstřely ze zbraní. Takový nápor na psychiku je nutné někde ventilovat a příslušníci 93. brigády na to šli originálně. Postavili si saunu.

O neobvyklém počinu vojáků informovala televize Ukraine Today, na jejímž webu se můžete na saunu podívat. Není totiž ledajaká – nejenže vyrostla ve válečné zóně, ale vojáci si ji navíc vyrobili z budky telefonního operátora.

Přestože se nápad vojáků může zdát na první pohled pošetilý, ve skutečnosti je velmi chytrý. Finská sauna totiž prokazatelně uvolňuje a zbavuje stresu. Pobyt v ní navíc otužuje organismus a posiluje tak jeho obranyschopnost. Zvýšenou imunitu pak vojáci na Ukrajině během zimy nepochybně potřebují.

Sauna vás spolehlivě zbaví stresu i deprese

Situace ukrajinských vojáků je jistě extrémní, jejich příkladem se ale můžete řídit i v běžném životě. Zejména v zimě, kdy mnoho lidí trápí takzvané zimní deprese. Tuto dlouhodobě špatnou náladu v zimních měsících způsobuje především nedostatek tepla a světla. Naštěstí proti ní můžete bojovat pravidelným pohybem a také saunováním.

Uvnitř sauny se totiž zpotíte a váš mozek uvolní řadu hormonů, díky kterým se bude cítit lépe. Patří mezi ně například melatonin a serotonin. Ideální je, pokud si po chvíli v sauně ještě krátce zacvičíte.

menworld_cz_saunasystem_cz_01

Domácí sauna není nic pro domácí kutily

V jednom ohledu se ale ukrajinskými vojáky neinspirujte. Stavba domácí sauny svépomocí je riziková, proto ji raději svěřte odborníkům. Česká firma Sauna System vyrábí finské sauny již více než 14 let a pečlivě dbá na jejich kvalitu.

menworld_cz_saunasystem_cz_02

Každá sauna je vyrobena na míru a bezvadně tak zapadne do vaší domácnosti. Je přitom jedno, zda máte designovou vilu nebo bydlíte v paneláku. Firma nabízí zahradní sauny i sauny do bytu.

Read more

Local News