Prodáváte nemovitost? Nechte si poradit od odborníků

Share

Stěhujete se do lepšího nebo jste zdědili nemovitost, v níž se nechystáte bydlet, a teď vás čeká její prodej? Paráda, zřejmě budete o pár milionů či aspoň statisíců bohatší. Jenže tomu všemu předchází kolotoč nemalých starostí a zařizování.

Doposud jste museli zvlášť najít člověka, který odhadl cenu nemovitosti, právníka, aby vám pomohl se smlouvou, fotografa, jenž vytvořil profesionální fotky pro inzerát (toho si většina lidí ani nehledala, nemovitost vyfotili sami). Vy máte ovšem to štěstí, že před pár měsíci byl spuštěn nový férový realitní portál CINCINK, za nímž stojí silný partner v podobě Komerční banky.

CINCINK je realitní portál, kde můžete zveřejnit svůj inzerát zdarma a za poplatek si tam zařídit i další služby, jež vám pomohou v úspěšném prodeji. Portál spojuje prodávající s kupujícími, proto nabízí služby pro obě dvě strany. Pro kupující například ověření technického stavu nemovitosti, pomoc se zřízením hypotéky či poradce, který jim vysvětlí, jak zaplatit daň z prodeje nemovitosti. A pro prodávající?

Vše začíná správně nastavenou cenou

Aby měl o vaši nemovitost někdo zájem, je třeba správně nastavit její hodnotu. Jistě chcete za prodej bytu či domu utržit co nejvíce peněz, nicméně když bude částka příliš vysoká, zájemce odradí. Nízkou cenou se zase připravíte o zisk.

Profesionál vám navrhne cenu za 200 stovky

Přes portál CINCINK si můžete zajistit odhad ceny nemovitosti za pouhých 200 korun. To je částka, kterou se investovat určitě vyplatí. Odhadce vezme v úvahu stav nemovitosti, lokalitu a další kritéria. Zvát si ho domů vůbec nemusíte, stačí mu dodat patřičné informace.

Inzerát hraje prim

Pak záleží na tom, jak dobře se vám povede sestavit inzerát. Na internetu si můžete zveřejnit inzerát zdarma, třeba právě na portálu CINCINK, doporučujeme však investovat peníze do jeho podoby. Čím se dá vyšperkovat?

Inzerát snů s pomocí odborníků

CINCINK poskytuje rovnou několik služeb, které zajistí, že váš inzerát mezi ostatními rozhodně nezapadne. Jmenovitě jde o:

  • textaci inzerátu – copywriter svými slovy upoutá pozornost kupujícího a zodpoví jeho otázky ještě před položením,
  • profi foto – fotografie dělají největší dojem a často rozhodují o tom, zda zájemce inzerát vůbec rozklikne,
  • 3D plánek – pomůže zájemcům získat lepší představu o rozmístění místností,
  • vizualizace – do nevybaveného bytu vloží moderní nábytek a ukáže zájemcům, jak útulný domov by mohli mít.

Nakonec budete potřebovat dobrou smlouvu

Pokud vše půjde hladce a najde se zájemce, budete potřebovat rovněž právní služby. Obvykle to totiž bývá právě prodejce, kdo chystá kupní smlouvu. Stáhnout nějaký vzor z internetu přitom rozhodně není dobré řešení.

Právník přichystá výhodnou smlouvu

Smlouva by neměla znevýhodňovat ani jednu stranu, zároveň by měla pokrývat všechny potřebné detaily. Přes právníka od CINCINK přesně takovou získáte.

Stane se nový férový realitní portál i vaším pomocníkem při prodeji nemovitosti?

Read more

Local News