Proč ženy neumí řídit

Share

Zdá se vám, že ženy jsou na řízení prostě větší nemehla, než muži? Když většina mužů vidí za volantem blondýnu, která se ve zpětném zrcátku maluje, buď ji pronásledují a chtějí číslo, nebo se snaží vyhnout dopravní nehodě a ujedou. Proč tomu tak je?

Zamezují si výhled

Jedna z věcí, proč ženy nedokáží řídit je to, že ze svého auta jednoduše nevidí. Visící předměty na zpětném zrcádku zabraňují výhledu a ruší svým kolíbáním ze strany na stranu.

Cestují s kamarádkami

Pokud necháte řídit ženu a jedete s ní, chováte se stejně, jako byste řídil vy. Oči na stopkách, sledujete každý pohyb na silnici a kontrolujete řidičku. Když si ale žena vezme do auta kamarádky, je to jedna velká drbárna. Ta omezuje soustředění a způsobuje velké procento nehod.

Během řízení si zpívají

Puštěné rádio, vytí psa – je vám to povědomé? Znovu je to o soustředění. Když si zpíváte nahlas písničku s rádiem, soustředíte se na slova, ne na řízení.

Volají a píší smsky

Hodně mužů to samozřejmě také dělá, nicméně u nich není priorita vyznít dobře do telefonu, ale soustředit se na cestu. Pokud bude chtít psát sms, mobil ji vemte a radši textovku napište za ni.

Nemají zájem o auta

Neboli nemají k nim žádné pouto. Je to pouze stroj, který je dopraví ke kadeřnici nebo do obchodu. Viděli jste někdy ženu, která by někdy spravovala motor nebo nandávala zimní řetězy…?

Nemají prostorovou orientaci

Stejně jako se nedokáží vyznat v mapách a v cizím městě, je to stejné s odhadem vzdálenosti. Při parkování není neobvyklé, že ťuknou sousedovo auto. Často nedokáží dělat složitější parkovací manévry, jako je zacouvání na příčné nebo podélné místo pozadu.

Read more

Local News