Proč začít používat systém klíčového hospodářství

Share

Existuje řada firem, v nichž se ještě v dnešní době setkáte s klasickou nástěnkou, na níž jsou pověšené klíče. Toto řešení je však poměrně zastaralé a především ne příliš bezpečné. Místo toho se proto vyplatí vsadit na systém klíčového hospodářství.

Výhody systému klíčového hospodářství

Systém klíčového hospodářství s sebou přináší řadu výhod. Předně získáte opravdu maximální přehled o tom, u koho právě klíče jsou a komu mohou být vydány a kdy. Zkrátka a jednoduše, cílem tohoto řešení je udržet v jednotlivých klíčích pořádek.

Můžete jej spravovat i na dálku

Pokud se rozhodnete pro systém na správu klíčů se vzdálenou správou, budete moct vše zkontrolovat pohodlně online. Prostřednictvím mobilní aplikace se dozvíte, u koho se právě klíče nacházejí, jaké mají označení i kolik jich bylo vyrobeno. 

Aplikace se stane vaším pomocníkem také v případě, že se pouštíte do inventarizace nebo když potřebujete získat předávací protokoly či reporty. Je však nutné počítat s tím, že mobilní aplikace stále pracuje pouze s těmi daty, které jí zadáte. A může proto vzniknout chybovost na straně lidského faktoru. 

Chcete řešení, které nedělá chyby?

Ještě o poznání bezpečnějším systémem klíčového hospodářství je takzvaný klíčový trezor. Ten si můžete představit jako pevnou skříň, do níž uložíte jednotlivé svazky klíčů do uzamykatelných pozic. Trezor poté zavřete a zabezpečíte jej prostřednictvím elektronického terminálu pro ovládání přístupu.

A poté už si jen jednoduše nastavíte jednotlivá pravidla, při nichž mají být dané klíče uvolněny. Díky tomuto řešení se již nestane, že by si klíče vyzvedla neoprávněná osoba. Pokud by náhodou došlo k tomu, že někdo nevrátí klíče ve stanovený čas, systém vás na tuto skutečnost automaticky upozorní. 

Více informací o zabezpečení bydlení a podnikání najdete na www.defendit.cz

Read more

Local News