Proč používat bio kosmetiku? Protože se máme rádi!

Share

Představte si den po dni, měsíc po měsíci: kolik různých přípravků používáte? Sprchové gely, tělová mléka, krémy, séra, šampony a kondiconéry, make upy, pudry, deodoranty. Jakou kosmetikou se zkrátka mažete a stříkáte, v čem perete prádlo a myjete nádobí.

Během našeho života se nám v těle hromadí zbytky pesticidů, ftalátů, dioxinů a těžkých kovů. Jedná se o látky, které se nám do těla dostávají průmyslově vyráběnými potravinami, voňavými mýdly, přípravky na čištění pleti, šampony a saponáty. Zkrátka jsou součástí našich životů.

Chemický koktejl

Možná namítnete, že jednotlivé látky se testují a na trh nesmí být uvedena látka, která by pro člověka měla být nějakým způsobem nebezpečná. To je pravda. Co se ale stane, když si dopřáváme „koktejl“ těchto látek, už žádná instituce neřeší.

Buďte proaktivní

Vědecky prozkoumat přesné působení celodenní konzumace a vystavování se nejrůznějším chemickým látkám je v podstatě nemožné. Proto se o jejich eliminace musíme pokusit sami z vlastní vůle. Na našich stolech by měly končit biopotraviny a na poličce v koupelně by měla dominovat bio kosmetika, popřípadě kvalitní přírodní kosmetika. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Bio kosmetika versus přírodní kosmetika

Přírodní kosmetika je vyrobená výhradně z přírodních surovin. Ty přitom nemusí být v biokvalitě. Na rozdíl od bio kosmetiky, která musí obsahovat část surovin v biokvalitě (ne všechny). Určité syntetické a škodlivé látky je zakázáno používat jak při výrobě přírodní, tak i bio kosmetiky.

Proč používat bio kosmetiku?

Jakou kosmetiku je vhodné mít v biokvalitě? Jednoznačně tu, kterou používáme na každodenní bázi. To je především pleťový krém (denní i noční) či sérum na pleť. V podstatě se jedná o všechny přípravky používané v rámci péče o pleť. Čím častěji daný přípravek používáme, tím kvalitnější suroviny by měl obsahovat. To samé proto platí na šampony, zubní pasty a čistící prostředky. Všimněte si, jak se zajímáme o kvalitu oleje, který lijeme do motoru automobilu. Víme, že ten nekvalitní ho může poškodit. To samé ale může udělat nám kosmetika. Proto bychom měli používat tu nejkvalitnější.

Read more

Local News