Proč jet na wellness pobyt bez partnera či kamarádů?

Share

Wellness pobyt pro většinu lidí znamená příjemně strávený čas s přáteli, partnerem či partnerkou nebo dokonce s rodinou. Wellness pobyty pro dva jsou samozřejmě nezapomenutelné a utužují vztahy. Co když ale nikdo z blízkých zrovna nemá čas? Jeďte sami – má to své výhody.

Saunování je druh relaxace. Avšak ruku na srdce, ve společnosti blízkých se nemůžete tak úplně soustředit jen sami na sebe a vyčistit si hlavu od všech problémů. Bez společnosti ostatních si však dokonale srovnáte myšlenky, začnete více vnímat své tělo i mysl a bude se vám lépe přemýšlet.

Když vyrazíte o samotě, jen vy sami si určujete, co zrovna budete dělat. Můžete absolvovat masáže, libovolné saunové rituály, spát až do oběda nebo si jít kdykoliv zaplavat do bazénu, aniž by na vás někdo čekal nebo aniž byste museli přemýšlet, zda se ostatním takové plány líbí, a zažijete opravdový pocit svobody.

Nové známosti

Pokud na wellness pobytu trávíte veškerý čas s kamarády, vaše pozornost je upřená jen k nim. To vnímají i ostatní, a tak jen těžko navážete nové vztahy s cizími lidmi. Sami se snáze dáte s ostatními do řeči a najdete si třeba i nové přátelé nebo známost.

Prospěje to vztahu

Pokud jste ve vztahu, ani pak není cestování do wellness bez partnera tabu. Naopak vám to může prospět. Odpočinete si od sebe a od všedních starostí a necháte jeden druhému osobní prostor. Až se vám po pár dnech začne stýskat, jistě partnerovi prominete, že špinavé prádlo nechává přehozené přes opěradlo židle nebo že boty vaší partnerky okupují většinu chodby.

A ještě jeden benefit se najde – když na wellness pojedete sami, utratíte o poznání méně peněz. Místo i program přizpůsobíte jen svým finančním možnostem, můžete si pronajmout menší pokoj, nikdo vás nebude přemlouvat na „ještě jeden drink“ a absolvujete jen ty procedury, na které skutečně chcete jít.

Read more

Local News