Proč je lukostřelba dobrým sportem pro každého muže?

Share

V dávných dobách se luky, šípy a kuše používaly primárně pro válčení a lov. Dnes se z lukostřelby stal vyhledávaný sport, jehož popularitu podpořila řada filmů. Vzpomeňte si na Hunger Games, Pána prstenů nebo dětský animovaný film Rebelka. Není divu, že do lukostřeleckých kroužků se často hlásí děti, které chtějí být jako jejich hrdinové.

Je to jenom dobře. Lukostřelba je totiž po všech možných stránkách velmi prospěšným sportem. Ptáte se proč?

Nečekají vás vysoké investice

Víte, kolik stojí vybavení na sjezdové lyžování? Co všechno potřebujete na chození po ferratách? Na kolik vás vyjde lezecká výbava? Při lukostřelbě se kupují pouze luky, šípy a terče. Jak se snadno přesvědčíte u prodejců zbraní či loveckých potřeb, luk koupíte i do tisícovky. Terč pro začátek nahradí balík slámy, takže stačí koupit už jen šípy, pokud nebyly v sadě s lukem, a můžete začít.

Lukostřelba se dá provozovat až do pozdního věku

V kolika letech byste asi tak museli skončit s fotbalem nebo hokejem? Oba tyto sporty jsou poměrně náročné, nezřídka si jejich hráči přivodí nějaké vážné zranění. Lukostřelba je sport na celý život. V některých klubech se učí střílet z luku či kuše už osmileté děti. Po jejich boku tam potkáte také 70leté či 80leté seniory.

Zlepšíte svou šanci na přežití

Muž je odpradávna lovec. Dokázali byste však něco ulovit? Pokud se naučíte střílet z luku, bude to pro vás hračkou. Kdyby náhodou někdy došlo k nějaké katastrofě, hlady neumřete. Nemluvě o tom, že luk může posloužit také jako zbraň – a jaký muž by to nechtěl umět se zbraní?

Pomáhá budovat charakter

Spousta věcí, které se naučíte v lukostřelbě, mají využití v reálném životě. Mluvíme zejména o píli, vytrvalosti a trpělivosti. Jakkoliv může tento sport na počátku vypadat jednoduše, ve skutečnosti je hodně pracné stát se v něm skutečně dobrý. Tím se ale nenechte odradit!

Read more

Local News