Proč je italština online jasnou volbou

Share

Italštinou mluví asi 80 milionů lidí na celém světě. Hlavním, tedy úředním jazykem je italština samozřejmě v Itálii, ale také v San Marinu nebo některých částech Švýcarska. Italština se řadí do románských jazyků a slyšet jí můžete převážně v Evropě. Narazit na ní však můžete také například v Brazílii, Kanadě, Venezuele nebo Argentině.

Jedná se o velice krásný jazyk, a proto se stále řadí na přední místa. Několikrát byla vyhlášena dokonce za nejkrásnější celosvětový jazyk. Jakmile se do italštiny trochu zaposloucháte, tak se do ní zamilujete, a proto není od věci naučit se italštinu online, abychom se mohli domluvit s místními lidmi pomocí jejich mateřštiny. Každého Itala mile překvapíte, když se doví, že jste se naučili italsky online.

Něco málo z historie italštiny

Italština v dnešní podobě je daleko jednodušší než latina. Tyto dva rozdílné jazyky se liší od sebe mnohými prvky. Některé kořeny slovní zásoby byly úplně potlačeny nebo zmizely. Pozměnilo se skloňování a vytvořily se minulý časy pomocí sloves. Italština se stala měkčí a věty se staly jednodušší. V dnešní době má svou výjimečnou podobu, kterou se můžete také naučit díky kurzům italštiny online.

Kde se ale vzaly počátky samotné italštiny? V tomto případě musíme nahlédnout opravdu hlouběji do historie. O italštině se traduje, že vznikla z latiny. Také se tento jazyk považuje za velice blízký právě latině. Počátky italštiny totiž sahají až někdy do 9. století. Svou formu však italština získala až ve 14. století, a to zásluhou spisovatele Danteho Alighieriho. Spisovatel sepsal básně v italštině a konkrétně v toskánském nářečí. Tento dialekt byl rodným nářečím spisovatele, a proto je toskánský dialekt považován za základ úřední italštiny. Jiné dialekty se vyvinuly opět z latiny. Zde už záleží hodně na tom, kde a na jakém místě se jimi mluví.

Italština je románský jazyk, kterým se mluví po celém světě, avšak v omezené míře. Je velice líbezná, a jakmile se do ní zaposloucháte, budete se chtít hned naučit Italčinu online. Znát několik základních italských frází rozhodně není na škodu. Italština na sebe vždy poutá pozornost, protože se hezky poslouchá a je příjemná na poslech a výslovnost.

Do České republiky každým rokem zavítá mnoho italských cizinců. Většinou se jedná o turisty, na které narazíte při prohlídkách historických budov a dalších památek. Italština je velice populární a mnozí z nás se chtějí přiučit něčemu novému, tak jen do toho! Mluvit s Italy pak budete moci v jejich zemi, například když pojedete na dovolenou, nebo tady u nás, když potkáte italské turisty.

Italština online otevírá dveře do světa možností

Italštinu po vás mohou chtít i v některých zaměstnáních. Její obliba neustále roste a lidé se rádi učí něčemu novému, a proto mnozí z nás zkoušejí alespoň základní italské fráze nebo slovíčka. Není sice hlavním jazykem, ale je dobré vědět, že je oblíbená nejenom z pohledu soukromého života, ale také z úhlu pohledu pracovního. Někteří zaměstnavatelé, v jistých profesích, dokonce vyžadují znalost italštiny.

Pokud byste se chtěli naučit italsky přes internet, pak rozhodně neváhejte. Italština online je velice příjemná a efektivní metoda, jak tento krásný jazyk zvládnout.

Pochlubte se zaměstnavateli u pohovoru, že umíte základní slovíčka a fráze z italštiny. Rozhodně to překvapí a bude to pro vás dalším plusovým bodem. Není na škodu, když jdete na pohovor a můžete se pochlubit znalostí dalšího cizího jazyka. Byť třeba jen v základní verzi.

Read more

Local News