Přírodní zázrak pro alfasamce – rakytníkový olej

Share

Také si začínáte uvědomovat, že v dnešním, tak trochu přetechnizovaném, světě začínáme čím dál víc utíkat zpátky k přírodě? Hledáme klidná a čistá místa, na kterých můžeme načerpat energii, přemýšlet a taky tak trochu „vydechnout“. Načerpat psychickou pohodu a klid. Ale není to jen samotná příroda, která nás lidi tak nějak láká.

Čím dál více si začínáme zase uvědomovat význam přírodních produktů a jejich blahodárný vliv na naše zdraví. Jedním z poslední době diskutovaných témat je vliv rakytníkového oleje. Přesto, že jeho pozitivní vlivy na normální funkci imunity, kardiovaskulárního a trávicího systém jsou známy již od dob starého Řecka, do povědomí lidí se dostává až poslední dobou.

Olej z rakytníku řešetlákového, používaný už léčiteli starověkých civilizací, obsahuje množství vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje, ale neumí si je samo vyrobit. Získává se lisováním za studena nebo CO2 extrakcí z plodů, která je velmi šetrná k zachování všech vitamínů. Olej samotný má charakteristickou vůni i chuť a žlutooranžovou­ barvu. Některé oleje jsou připravovány tak, že se dají užívat v tekuté formě rovnou například přes lžičku. Ovšem ne pro každého je tato varianta praktická. Vyskytly se i případy, kdy někomu nebyla příjemná vůně rakytníku. Zejména tito lidé ocení možnost rakytníkový olej zakoupit i jako doplněk stravy ve formě měkkých želatinových tobolek.

A v čem tedy spočívá ten zázrak?

Vitamíny a živiny, které rakytník obsahuje, mají vliv na přirozenou funkci obranyschopnosti organismu., Mimořádné účinky rakytníkového oleje byly zaznamenány i v kosmetické oblasti. A zapomenout nesmíme ani na pozitivní působení, které je popisováno také v oblasti  trávícího a kardiovaskulárního systému.

V rakytníku naleznete:

  • Vitamíny A, C, E, K,

  • Nenasycené omega -3, -6 a -9 mastné kyseliny,

  • V přírodě vzácně se vyskytující nenasycenou omega -7 mastnou kyselinu,

  • betakaroteny,

  • kyselinu listovou a organické kyseliny,

  • třísloviny a minerálních soli.

Silná imunita i zdravá pokožka

Rakytníkový olej je lidmi hojně využívaný především, jak již bylo výše zmíněno, kvůli výrazně pozitivnímu vlivu na naši obranyschopnost. Ta nás chrání před negativními vnějšími, ale i vnitřními vlivy. Přesto tento účinek není zdaleka jediným plusem. Nejen dámy, ale i o sebedbající muži ocení kosmetický účinek rakytníku. Výhodou je, že tento produkt je běžně dostupný ve formě kapslí, které samozřejmě sice nemohou nahradit blahodárný vliv pestré a vyvážené stravy, ale v případech, kdy k ní nemáte možnost, se bude hodit.

Read more

Local News