Při koupi nového auta se nebojte říct si o slevu. Ušetříte tak desítky tisíc korun

Share

Pořízení automobilu dokáže zatížit rodinný rozpočet. Věděli jste ale, že i při koupi nového vozu můžete získat zajímavé slevy? Přinášíme vám tipy, jak ušetřit i několik desítek tisíc korun.

            Zdroj: Unsplash

Léta šetření a měsíce vybírání. Pořízení nového automobilu je během na dlouhou trať. Rozhodně se však vyplatí vybrat si kvalitní a spolehlivý vůz. Přečtěte si 5 tipů, jak při koupi ušetřit i desetitisíce korun.

1.     Není vůz jako vůz

Koupí vozidla, které prodejci využívali k testovacím jízdám, aby nalákali potenciální zákazníky, můžete ušetřit až 20 % z jeho původní ceny. Jedná se zpravidla o maximálně rok staré auto, které nemá žádnou vadu a pyšní se minimem najetých kilometrů. I přesto, že je zánovní, cena pro něj platí stejná jako pro ojetý vůz.

2.     Povinné ručení

Důležitým krokem při pořizování nového vozu je také sjednání povinného ručení. Takové pojištění auta ochrání vaši peněženku v případě nehody, jelikož kryje finanční škody na majetku a zdraví třetích osob. Je ze zákona povinné pro všechny majitele vozů. Čas při jeho výběru ušetříte díky online srovnávačům, které vám pomohou najít nejlepší cenu na trhu. Jestliže kupujete nové auto, vyplatí se vám zřídit si u jedné společnosti tzv. komplexní pojistku, která zahrnuje jak povinné, tak havarijní pojištění. A pokud vám nevadí zaplatit větší finanční obnos najednou, uhraďte pojistné za celý rok. Jednorázová platba obvykle vyjde nejvýhodněji.

Tip: Ušetřit se dá i z pohodlí vašeho domova a bez zbytečných front. ČSOB Pojišťovna nabízí až 30 % slevu při sjednání povinného ručení online.

 

3.     Líná huba, holé neštěstí

Není nic jednoduššího než si o slevu říct. Většina prodejců je totiž zvyklá o ceně smlouvat. Ušetřit můžete až 10 % z celkové ceny auta. Pokud jste ten typ, kterému není handlování příliš příjemné, vezměte si k ruce někoho zkušenějšího nebo zkuste vyjednávat pozvolna. Nechte si nabídku propočítat s tím, že se ještě podíváte u konkurence. Může se vyplatit i psychologická hra založená na chvilkovém mlčení. Někteří prodejci vám pak slevu nabídnou rovnou sami.

4.     Počkejte si na správnou dobu

Všechno má svůj čas a u pořizování nového automobilu to platí dvojnásob. Jednou z dalších možností, jak ušetřit, je vyčkat s koupí auta na konec kvartálu. Tím se rozumí poslední týden před koncem tříměsíčního cyklu. Dealeři a prodejci bývají během tohoto období otevřenější ke smlouvání, protože mají kvartální plány, které chtějí dodržet, a získat tak odměny za jejich splnění.

5. Sledujte autosalony

Jednorázové akce jsou velmi účinným marketingovým nástrojem, který má jasný cíl – prodat co nejvíce modelů. I vy jakožto zákazník na tom však můžete vydělat a na některých akcích pořídit nové modely aut s výraznou slevou. Stačí aktivně sledovat oficiální stránky vybraného autosalonu nebo skupiny automobilových nadšenců, kde se potřebné informace většinou zavčas dozvíte.

 

Table of contents

Read more

Local News