Praktické využití plastových karet

Share

Alespoň jednu plastovou věrnostní kartu pravidelně využívá 90 % Čechů, hned polovina z nich dokonce více než 2x týdně. Plastové karty ale nemusí sloužit pouze zákazníkům. Podobně, jako pomáhají lidem získat výhodnější nákup, mohou ve vaší firmě zastávat i další funkce — v oblasti bezpečnosti a identifikace zaměstnanců nebo coby nosič elektronických informací.

S plastovými kartami se dnes setkáme prakticky ve všech oblastech života. Tradičně je využívají obchody, hotely, kavárny, fitness centra, lékárny, ale také velké průmyslové závody a nadnárodní podniky. Úspěšně je do svého provozu zapojila řada dopravců v rámci přepravy ve městě i po celém světě a důležitou roli hrají např. ve zdravotnictví. Identifikační karty zde mj. zaručují kontrolovaný přístup k pacientům a citlivým informacím, které se týkají jejich léčby.

Typy plastových karet (podle využití):

  • Zákaznické karty – patří k těm nejznámějším. Jednoduše je můžeme rozdělit na věrnostní, slevové a dárkové. Pomáhají posilovat věrnost zákazníků a sbírat důležitá data o jejich chování. Plní navíc také roli originální vizitky, která zaručeně podpoří povědomí o vaší firmě.

  • Členské a klubové karty – propojí vaše členy a zákazníky do jedné komunity. Členské karty si získaly oblibu ve sportu, kultuře i vědě.
  • VIP karty – umocňují pocit výjimečnosti vašich klientů a partnerů, kteří mohou snadno využívat lákavějších výhod a slev oproti běžným zákazníkům.
  • Vstupní a přístupové karty – zaručí, že se nekontrolovaný pohyb osob v prostorách vaší firmy stane minulostí. Karty pomohou zabezpečit vstup do budov nebo jejich částí, případně mohou být vhodnou náhradou klasických klíčů.
  • Docházkové karty – umožní jednoduše sledovat a vyhodnocovat docházku zaměstnanců. Součástí systému je obvykle také čtecí zařízení a program, který zpracovává data ze čtečky.
  • Záruční a servisní karty – vám dodají rychlý přehled a přesnou evidenci zákazníků, kteří současně mohou využít bonusy např. při záručních a servisních prohlídkách.
  • Bankovní karty – jsou nejstarším druhem plastových karet. V některých zemích už téměř nahradily hotovostní peníze a jejich využití rok od roku roste také v Česku. Nejznámější značky karetních asociací není třeba dlouze představovat: MasterCard, Visa, American Express, Diners Club a další.

 

Vybíráte vhodné karty pro svůj byznys? Rádi vám doporučíme ten nejlepší typ. S výrobou plastových karet máme přes 20 let zkušeností.

Read more

Local News