Praktické vybavení, které by nemělo chybět v žádné dílně

Share

Patříte k domácím kutilům, nebo máte na starosti vybavení firemní dílny? Pak byste si měli opatřit vše nezbytné, co taková pořádná dílna potřebuje k tomu, aby vám poskytla potřebné zázemí.

Pracovní stůl

Základem každé dílny je ponk, pracovní stůl. Na něm se odehrávají ty nejdůležitější práce. Správný ponk má vypadat tak, že sestává z prostorné pracovní desky a ve spodní části z několika zásuvek a poliček. V nich se dá uskladnit drobnější nářadí a další pomůcky, které při práci potřebujete mít ihned po ruce. Ponk musí být v každém případě stabilní, aby se při činnosti nehýbal a nemohlo dojít k jeho převržení.

Dílenský vozík

Do každé dílny také patří dílenský vozík. Slouží jako odkládací místo pro další nářadí, které se vám nevejde do zásuvek ponku. Zároveň díky němu můžete převážet těžší náčiní či zrovna zpracovávaný materiál.

Skladovací a šatní skříně

Skladovacích prostor nikdy není dost, zejména ve větších dílnách. Proto doporučuji pořídit si také alespoň 2 – 3 kovové skříně. Mohou být prosklené či plné, to už záleží na vás, respektive na tom, co do nich budete ukládat.

Důležité je, aby byly uvnitř členité. Nesmí tedy opět chybět zásuvky, poličky a přihrádky. Zlepšují přehled o tom, kde se jaké věci nacházejí.

Při výběru dílenských skříní je zásadní jejich nosnost. Univerzální kovové skříně, které lze využít opravdu na cokoliv, mívají nosnost až kolem 500 kg.

Šatní lavice

Součástí větších dílen jsou i šatny. I ty je nutné vybavit. Kromě skříní na oblečení je vhodné do nich umístit šatní lavice, díky nimž se budete moci před a po práci pohodlněji převléci, případně si trochu odpočinout. Moderní šatní lavice lze pořídit ve variantách s opěradly, a dokonce také s věšáky. Praktické je, pokud mají snadno udržovatelný sedák, ideálně z plastu.

Budete-li mít k dispozici výše uvedený dílenský nábytek, stačí si už jen pořídit nářadí a přístroje. A pak se směle pustit do práce.

Zkuste také nářadí parkside.

Read more

Local News