Praktické moderní peněžní aplikace

Share

Náš vztah k penězům je jistě druh energie, který určuje, jestli se nás peníze drží, zda se je nám daří množit, anebo žijeme z výplaty do výplaty nebo dokonce díky pomoci kreditní karty.

Vhodná správa peněz dělá divy, možná si vzpomínáte na prarodiče, jak měli zorganizované obálky s penězi na elektřinu, potraviny nebo oblečení. Rodiče pak možná využívali excelové tabulky, ale v dnešní době nám správu peněz usnadňují speciální aplikace – pohodlně z našich mobilních zařízení.

Je až neuvěřitelné, jak se bez chytrých telefonů dnes téměř neobejdeme. Za první aplikace se považuje základní arkádová hra Snake (Had), kterou si možná ještě pamatujete z mobilního telefonu Nokia 6110 z roku 1997. Ale už v roce 1983 měl geniální vizionář  Steve Jobs nápad na to, čemu se říká App Store. Když byl App Store uvedený na trh, obsahoval už 500 aplikací. Amazon Pay pak byla první platforma, která přišla s myšlenkou praktické e-peněženky, která byla propojená s bankovním účtem a zákazník nemusel do nekonečna vypisovat znovu a znovu svoje osobní údaje. Teď se e-peněženky používají na nejrůznějších platformách, které nám usnadňují život, když třeba využíváme aplikace pro nákup nové zimní garderoby, hrajeme různé hry jako mentální sporty, investujeme do kryptoměn nebo kupujeme v on-line aukci umění.

Aplikace na správu peněz umožňují jejich sledování, nastavení a držení rozpočtu, sledování finančních cílů, automatické platby a mnohem víc. Jaké jsou ty nejpopulárnější? Tady je pár tipů.

Wallet

Tahle chytrá aplikace pochází o českých vývojářů a její uživatelé jí výborně hodnotí. Vypovídá o tom i její úspěšnost ve stažení, uvádí se pět milionů stažení. Základní verze aplikace je bezplatná, existuje také prémiová placená verze, jenž nabízí další funkce. Do aplikace si lze zadávat výdaje, plánovat rozpočty a získat tak přehled o plynutý peněz. Apku si propojíte s bankovním účtem, takže se můžou jednotlivé transakce synchronizovat. Aplikace je dostupná v App Store i přes Google Play.

                       

PHOTO by Pxhere, Public Domain CC0


Acorns

Někdo téhle aplikaci přezdívá virtuální spořící prasátko. Aplikace slouží jako automatický spořící nástroj, jenž nákupy ze všech uživatelových karet zaokrouhluje. Zaokrouhlené částky pak slouží jako investice, jenž se dá převést do investičního portfolia. Aplikace chytře spolupracuje s některými giganty, jenž nabízejí i deset procent vrácení peněz zpátky, například Airbnb nebo streamovací služba Hulu. Aplikace také zprostředkovává poradenství k řešení dluhů, kreditních karet a tipy ohledně dalších finančních témat. Aplikace je dostupná na webu, systémech iOS i Android a je placená, ale levná.

Spendee

Tahle populární aplikace také pochází od českých vývojářů. Dovoluje například vyfotit účtenky a načíst ji do aplikace, kde ji uživatel přidá a archivuje do konkrétní kategorie. Všechny údaje je možné exportovat do Excelu, organizovat a analyzovat. Aplikace je dostupná v českém i anglickém jazyce a existuje v placené i omezené zdarma verzi. Stáhnout se dá přes Google Play nebo najít v App Store.

Mint

Velice oblíbená aplikace na správu peněz, která je zdarma, nabízí velmi rychlý, detailní a spolehlivý pohled na osobní finance. Dokáže analyzovat uživatelovy finanční návyky, utrácení, příjmy a na přání vytvoří rozpočet. Ty jsou uzpůsobené dle kategorií jako je například jídlo nebo zábava. Na základě předchozích transakcí dokáže navrhovat měsíční limity na utrácení. Taky umí doporučit systém splácení kreditních karet, posílat upozornění, když uživatel překračuje limit. Aplikace je uživatelský přátelská, naprosto bezpečná a je k dispozici na webu, systémech iOS i Android.

Oblíbenost aplikací na správu financí jen roste a díky tomu jsou apky přehlednější, pohodlnější a snadnější pro užívání. Díky rychlejším funkcím a příjemnému provedení se staly každodenní součástí života. Lidé se v reálném čase zároveň učí, jak se svými osobními financemi nakládat, jak investovat, jak podnikat, jakými trendy se ubírat. Zásadní důraz se jistě klade na bezpečnost, která je v kybernetickém světě extrémně důležitá. Díky nastavení a neskutečně velkému výběru si každý může vybrat tu, která vyhovuje jeho nebo jejímu životnímu stylu, prostředí, operačnímu systému, jazyku atd. Navíc díky takovému výběru, kdy mnohé z aplikací nabízejí bezplatné verze, je možné jich používat několik najednou a vytvořit si vlastní finanční systém na míru.

Read more

Local News