Poskytují silikonové kryty na iPhone X lepší ochranu než plastové? Porovnejte si obě možnosti z hlediska jejich největších výhod i nevýhod a zajistěte, že Váš telefon bude chráněn tím nejlepším možným způsobem za každé situace

Share

Pro svůj telefon chcete přirozeně tu nejlepší možnou ochranu, ale v rozsáhlé nabídce prodejců je mnohdy těžké se zorientovat. Z toho důvodu jsme si pro Vás připravili porovnání plastových a silikonových krytů na iPhone X. Seznámíte se s jejich hlavními přednostmi i nedostatky. Uvedeme i tipy, jak předcházet vzniku škrábanců a prasknutí displeje.

Proč je nezbytné používat kryty na iPhone X i další řady telefonů značky Apple

Opatrnost, s jakou vytahujete telefon z ikonické bílé krabičky a v prvních týdnech používání si počínáte s maximální obezřetností, po čase přirozeně vymizí. Pokud ovšem chcete, aby Vám telefon sloužil několik let a vypadal stejně jako na svém začátku, je nutné se o něj pečlivě starat i nadále. Stačí jeden nešťastný pád a rázem máte po radosti, a proto je vždy lepší zmírnit následky kvalitním krytem.

VYSOKÉ VÝDAJE SPOJENÉ S OPRAVOU

Mnohým z Vás se už jistě naskytl pohled na pavouka, který se po pádu objevil na dotykové obrazovce. Ještě více to zabolelo, když Vám v servisu řekli, na kolik tisíc nezbytná výměna vyjde.

ESTETICKÉ HLEDISKO

Výrobci příslušenství myslí také na estetické hledisko, a proto se při používání krytu Váš telefon nijak výrazně nezvětší, ani neztěžkne.

MYSLETE DO BUDOUCNA

Pokud byste chtěli telefon v budoucnu prodat, nemusí se Vám to povést, pokud bude jeho povrch zdobit množství škrábanců.

SPECIFIKA IPHONU X

Doporučujeme Vám, abyste chránili každý chytrý telefon bez ohledu na to, jakou značku a modelovou řadu máte. Ovšem v případě iPhonu X by měl být kryt nezbytnou součástí, jelikož jeho zadní strana je skleněná a vystupuje z ní duální fotoaparát.

Vše, co potřebujete vědět o silikonovém krytu

Výhody

  • Vysoce flexibilní materiál, který se na telefon lehce nasazuje i sundává.
  • V případě pádu nepraskne a jeho vlastnosti jsou v čase neměnné.
  • Vlastní hmotnost je minimální, díky čemuž se ani váha mobilu nijak nenavýší.
  • Telefon je chráněn při používání i během doby, kdy je uložen v tašce s jinými předměty.

Nevýhody

  • Nižší stupeň ochrany v případě pádu na zem.
  • Chrání pouze zadní stranu a boční hrany telefonu.
  • Některé druhy se mohou začít po čase odlupovat na okrajích.

Všechny důležité informace o plastovém krytu na jednom místě

Přednosti

  • Mají povrchovou úpravu, díky které telefon nevykluzuje z ruky.
  • Při pádu chrání mobil lépe a mohou zamezit jeho rozbití.
  • Navýšení objemu i hmotnosti telefonu je minimální.

Nedostatky

  • V důsledku pádu mohou prasknout.
  • Na telefon se musí tzv. nacvaknout, což může být komplikované.
  • Neposkytuje ochranu dotykové části.
  • K povrchu mobilu nepřilne tak dokonale jako silikon.

Tip pro Vás: Pořiďte si kryt, díky kterému budete moci na počkání tisknout fotografie.

Kryty chrání pouze zadní část telefonu, a proto nikdy nezapomínejte přikoupit také ochrannou fólii či tvrzené sklo na displej

FÓLIE

Jejich cena i stupeň ochrany jsou nižší. Zamezí vzniku škrábanců, ale rozbití displeje nikoliv. Po nalepení se mohou objevit vzduchové bubliny. Na krajích se může začít po čase odlupovat.

TVRZENÉ SKLO

Představuje pro Vás vyšší náklady, za které je Vám poskytnuta i vyšší ochrana. Při pádu zabrání prasknutí obrazovky. Vyznačuje se lehkou aplikací.

Jak zní naše doporučení na závěr? S ohledem k vysoké ceně telefonu, doporučujeme nešetřit ani na příslušenství, které bude mobil chránit při používání. U krytů zvolte ten, který kopíruji veškerá tlačítka i výřezy, jež se nacházejí na bočních stranách. Displej chraňte pomocí tvrzeného skla. Jeho cena je sice vyšší, ale jinak zde neexistuje žádný nedostatek, který by hrál ve prospěch fólie. Ať už zvolíte jakoukoliv z možností, je to lepší, než telefon nosit bez ničeho. V budoucnu byste na to mohli doplatit. Nezapomeňte, že stejně důležitá je i ochrana dat, která ve Vašem mobilním zařízení shromažďujete.

Jaké z výše zmíněných možností byste pro svůj telefon vybrali?

Read more

Local News