Pořízení sedací soupravy: Co všechno si rozmyslet předem?

Share

Přemýšlíte o nákupu nové sedací soupravy? Pokud si zařizujete nový interiér, není co řešit. V případě výměny za starší model budete do jisté míry limitováni, nicméně alternativ je také vcelku hodně. Než se začnete po konkrétním modelu poohlížet na internetu nebo v kamenné prodejně, měli byste mít v hlavě několik záležitostí ujasněných. O jaké důležité věci se jedná? Nepřestávejte číst, prozradíme vám to.

Velikost sedačky přizpůsobte tvaru a ploše obývacího pokoje

Prvně je zapotřebí brát v potaz celkové dispozice obývacího pokoje. Nakoupit do malé místnosti klasickou prostorovou sedací soupravu a dvě křesla nemá smysl. Ano, vše se sice do obýváku vejde, nicméně počítat je nezbytné i s tím, že se budete muset při obsluhování hostů pohybovat. Do menších interiérů se hodí především rohové sedací soupravy do tvaru písmene L. V současné době lze většinu modelů jednoduchým způsobem přemontovat na levou i pravou stranu. U větších obývacích pokojů mohou být výhodné i velké sedací soupravy do U. Ty totiž nabídnou doslova mraky místa.

Potřebujete rozkládací mechanismus?

V mnohých domácnostech fungují zcela běžně pokoje pro hosty. V takovýchto případech bohatě postačí koupit sedačku, která není rozkládací. Můžete si být jistí její maximálně bytelností a držením tvaru. Jestliže ale nemáte místa nazbyt, jsou optimální sedací soupravy rozkládací, jež nabídnou mimo klasickou sedací plochu i prostor pro přespání návštěv, případně denní odpočívací prostor pro nemocné děti a podobně.

Jaký potah zvolit?

Tady je potřeba myslet na to, jací budou uživatelé sedací soupravy. Pokud máte doma klidnou domácnost bez dětí, vyplatí se jít do koženého potahu. Ten je schopen vytvořit kouzelnou atmosféru, leč moc toho nevydrží! Naopak pro domácnosti s dětmi se doporučují sedací soupravy se silnější odolnější textilií. Vypadají také perfektně a řádění dětí ani psí drápky jim tolik nevadí.

Read more

Local News